Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: ”Fluturașii” de la Grădinița nr.11 din Alba Iulia – oaspeții vedetelor Campionatului Național de Baschet

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

“Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a oferit prilejul Grupei Fluturaşilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 11 Alba Iulia, de a participa azi, 3 aprilie, în Sala de Sport a Universităţii la o acţiune care a încununat seria de activităţi desfăşurate în Proiectul Educaţional ”Să creştem sănătos”, iniţiat de Federaţia Română de Baschet şi implementat în Alba Iulia de Universitatea 1 Decembrie 1918 şi Club Sportiv Universitatea.

Gazdele de onoare, baschetbaliste din echipele semifinaliste şi finaliste din Campionatul Naţional de Baschet, îndrumate de Svetlana Drăguşin au desfăşurat împreună cu preşcolarii exerciţii de dezvoltare a deprinderilor motrice de bază şi a deprinderilor motrice specifice jocului de baschet. Baschetbalistele au grupat copiii şi au organizat diferite tipuri de ştafete: alergare printre jaloane cu pornire din stând pe şezut, stând pe burtă, cu ţinerea mingii în faţă şi braţele întinse, deplasare printre jaloane cu driblingul mingii de baschet. Activitatea a continuat cu aruncarea mingii la coş, sub atenta supraveghere şi îndrumare a sportivelor din Echipa Nordului.

Această etapă a fost precedată de momentul de pregătire a organismului pentru efort, coordonat  de educatoarele grupei Ghergu Iuliana Crinela şi Stanciu Camelia Liana şi de întâlnirea preşcolarilor cu mascota clubului. Activitatea s-a încheiat cu premierea  preşcolarilor de către baschetbaliste şi a sportivelor de către copii, darul lor constând în ghivece cu narcise şi lăcrămioare, realizate de copii în cadrul activităţilor de Abilităţi practice.

Acţiunea cu copiii din grădiniţă s-a bucurat de aprecierea unanimă a baschetbalistelor şi a reprezentanţilor Federaţiei Române de Baschet, concluzia finală fiind aceea că sportul, pe lângă dezvoltarea fizică armonioasă aduce şi alte beneficii: dezvoltarea spiritului de echipă şi de competiţie, acceptarea şi respectarea regulilor, dezvoltarea sentimentelor de generozitate şi altruism, aspecte care vor contribui din plin la modelarea şi disciplinarea personalităţii viitorului tânăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare