Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto: Flori la mormântul lui Iancu de Hunedoara, în fiecare an, la ceas aniversar al bătăliei de la Belgrad. Respect și civilizație

Unirea Ziarul

Publicat

în

Flori la mormântul lui Iancu de Hunedoara, în fiecare an, la ceas aniversar al bătăliei de la Belgrad. Respect și civilizație.

Un albaiulian a descoperit, ieri, în Catedrala Catolică din Alba Iulia, un lucru simplu dar impresionant: 50 de gladiole lângă sarcofagul lui Iancu de Hunedoara. Cel puțin la fel de impresionant și mobilizator este mesajul postat de el pe facebook:

”Ieri (la ceas aniversar, 563 de ani de la eliberarea Belgradului … ) am aflat o chestie interesantă.

De câțiva ani, în fiecare an, pe data de 22 iulie înainte de ora 12:00 vine cineva din Budapesta și pune la mormântul lui Iancu de Hunedoara 50 de gladiole.

O adevărată formă de respect. Civilizat.

Oare noi, câțiva dintre cei 18 milioane măcar, când învățăm că ne putem exprima sentimentele pentru eroi cu flori, cu mici coronițe, mici stegulețe, dar cu mare respect, fără să exagerăm din vorbe, cu steaguri de 10 mp în culori greșit printate sau coroane cât mai mari să se vadă din spațiu (la puținele ocazii când sunt aduse)?

Hai să începem să ne respectăm eroii cu adevărat, nu doar din vorbe goale!

Hai să începem din CETATEA MARII UNIRI!

Ne așteaptă statuia lui Mihai Viteazul, obeliscul Horea, Cloșca și Crișan, bustul lui Avram Iancu, busturile regelui Ferdinand I și al reginei Maria. Și sarcofagul lui Iancu de Hunedoara.”

sursa: Kalanyos Cristian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea