Foto: Flori la mormântul lui Iancu de Hunedoara, în fiecare an, la ceas aniversar al bătăliei de la Belgrad. Respect și civilizație

Paul Voicu - Primar 2020

Flori la mormântul lui Iancu de Hunedoara, în fiecare an, la ceas aniversar al bătăliei de la Belgrad. Respect și civilizație.

ELIT

Un albaiulian a descoperit, ieri, în Catedrala Catolică din Alba Iulia, un lucru simplu dar impresionant: 50 de gladiole lângă sarcofagul lui Iancu de Hunedoara. Cel puțin la fel de impresionant și mobilizator este mesajul postat de el pe facebook:

”Ieri (la ceas aniversar, 563 de ani de la eliberarea Belgradului … ) am aflat o chestie interesantă.

Mihail David - 2020

De câțiva ani, în fiecare an, pe data de 22 iulie înainte de ora 12:00 vine cineva din Budapesta și pune la mormântul lui Iancu de Hunedoara 50 de gladiole.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

O adevărată formă de respect. Civilizat.

Oare noi, câțiva dintre cei 18 milioane măcar, când învățăm că ne putem exprima sentimentele pentru eroi cu flori, cu mici coronițe, mici stegulețe, dar cu mare respect, fără să exagerăm din vorbe, cu steaguri de 10 mp în culori greșit printate sau coroane cât mai mari să se vadă din spațiu (la puținele ocazii când sunt aduse)?

Hai să începem să ne respectăm eroii cu adevărat, nu doar din vorbe goale!

Hai să începem din CETATEA MARII UNIRI!

Ne așteaptă statuia lui Mihai Viteazul, obeliscul Horea, Cloșca și Crișan, bustul lui Avram Iancu, busturile regelui Ferdinand I și al reginei Maria. Și sarcofagul lui Iancu de Hunedoara.”

sursa: Kalanyos Cristian

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...