Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Flaviu Predescu – pledoarie pro Blaga şi Eminescu la întâlnirea cu elevii Colegiului Naţional „David Prodan” Cugir

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amfiteatrul „Horia” al Colegiului Naţional „David Prodan” Cugir a găzduit vineri un eveniment cu o importantă semnificaţie pentru viaţa culturală a oraşului Cugir. Scriitorul cugirean Flaviu Predescu s-a întâlnit cu peste 100 de elevi dar şi cadre didactice ale colegiului, în cadrul unei reuniuni organizate cu scopul de a purta un dialog cu referire la poezia şi proza clasică şi modernă.

Poetul le-a prezentat elevilor propriile volume de versuri dar şi cartea sa de eseuri, publicate în ultimii ani, angajându-se apoi într-un dialog despre necesitatea comunicării, a asocierii şi a spiritului de iniţiativă, ca factori determinanţi pentru a putea reuşi în viaţă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Flaviu Predescu şi-a motivat gestul ca pe o datorie de onoare, în calitate de absolvent al Colegiului în urmă cu 13 ani, de a veni şi a arăta că amprenta educaţională din prestigioasa instituţie l-a ajutat foarte mult în ceea ce a realizat ulterior. El a ţinut să mulţumească staff-ului profesoral de la CNDP şi în special directoarei Lilica Vanţ, pentru modul în care a fost primit, îndemnându-i pe elevi să aibă verticalitate în viaţă şi să nu intre în jocuri de culise, pentru că nu aceasta este cheia reuşitei.

Totodată, scriitorul i-a îndemnat pe elevi să pună umărul la „rebranduirea” lui Mihai Eminescu  şi să citească proza şi poezia marilor clasici români dar şi a contemporanilor, subliniind că „un titan ca Lucian Blaga ar fi meritat 10 premii Nobel nu izolarea şi marginalizarea pe care le-a trăit în finalul vieţii”.

La sfârşit, Flaviu Predescu a oferit fiecărui elev, cartea „Chezăşie pentru libertate” şi volume de versuri, cu semnătura proprie angajându-se în susţinerea reapariţiei „Metamorfoze” , publicaţie a Colegiului încă dinainte ca acesta să poarte uniforma CNDP.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea