Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Flash-mob împotriva eutanasierii în masă a câinilor fără stăpân, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

arche noah alba iulia11Un grup de albaiulieni inimoși s-au alăturat astăzi iubitorilor de animale care au organizat sâmbătă, 8 martie, în toată țara, acțiuni prin care să atragă atenția că eutanasierea în masă a câinilor fără stăpân nu este o soluție acceptabilă pentru o țară care se vrea europeană și civilizată.

Aceștia au răspuns invitației Asociației Arche Noah Transilvania, noul ONG din Alba Iulia care militează pentru salvarea, sterilizarea și adopția câinilor fără stăpân, și s-au întâlnit în Piața Cetății.

Vedetele au fost, bineînțeles, câinii adoptați de la adăpostul primăriei sau de pe stradă, dar și stăpânii lor, care le poartă de grijă și arată, prin gestul lor, că au încredere că aceste animale se pot integra într-o familie.

Au mai fost prezenți și proprietari de câini de rasă care se implică în salvarea câinilor fără stăpân, dar și alți oameni cu suflet mare care, chiar dacă nu nu pot lua acasă un câine, fac tot posibilul să ajute, prin voluntariat, ca aceste animale să aibă o soartă mai bună.

Reamintim că în Alba Iulia, în ultimele 6 luni au fost eutanasiați peste 200 de câini iar în perioada 2001 – 2013, în total, peste 2.500. Cu toate acestea, pe străzile orașului continuă să își facă apariția alte animale. De aceea, Asociația Arche Noah și voluntarii împlicați în salvarea câinilor fără stăpân doresc să atragă atenția autorităților că nu eutanasierea, ci sancționarea drastică a celor care abandonează câini, sterilizarea câinilor și adoptarea lor sunt cele mai civilizate soluții pentru rezolvarea problemei.

Precizăm că până în prezent, deși legea o cere, administrația locală din Alba Iulia nu a demarat niciun program de promovare a adopțiilor și nici nu a stabilit modalitatea prin care se pot efectua adopții la distanță.

În perioada august 2013 – ianuarie 2014 la adăpostul de pe str. Rogozului (în apropiere de fabrica de porțelan Apulum) au fost revendicați 11 câini iar 10 câini au fost adoptați, exclusiv prin implicarea voluntarilor.

[nggallery id=1249]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea