Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Festivalul ”Toamna Cugireană” – Parada Portului Popular

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 30 septembrie, începând cu ora 12.00, cugirenii, și nu doar ei, au avut din nou prilejul să asiste la mult așteptata Paradă a portului popular, eveniment cuprins în programul activităților din cadrul Festivalului ”Toamna Cugireană”.

Startul de deplasare a reprezentanților ansamblurilor folclorice îmbrăcate în frumoase costume naționale s-a desfășurat pe distanța ”Complex” – B-dul Alexandru Sahia  – Primăria Cugir, punctul final unde oficiali locali, cetățeni ai urbei și invitați din județ, în mare parte politicieni, au avut prilejul să-i aplaude la scenă deschisă pe purtătorii de tradiții populare românești.

Și-au demonstrat măiestria jocului și frumusețea straielor strămoșești ansamblurile folclorice: ”Lapușul” – Tg. Lăpuș; ”Dor Transilvan” – Cluj-Napoca; ”Doina Albești” – Sighișoara; ”Plaiuri Ardelene”; ”Câmpul Pâinii” – Vinerea; ”Mugurelul” – Cluj-Napoca; ”Timișul”  – Timișoara. (C.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității Ieri, 22 aprilie, aproape 1500 de elevi și preșcolari au primit ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”. S-au organizat activități pentru conștientizarea protecției mediului, biodiversității și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea