Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Fericiții Episcopi Martiri Greco–Catolici Români sărbătoriți în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri 2 iunie 2021, cu prilejul Sărbătorii Fericiților Episcopi Martiri Greco–Catolici Români, începând cu ora 10:00, a fost oficiată Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj.

Cuvântul de învățătură al Preafericirii Sale a avut ca temă centrală cinstirea memoriei și jertfei Fericiților Episcopi Martiri Greco–Catolici Români. Importanța Vizitei Apostolice a Sfântului Părinte Papa Francisc din 2 iunie 2019 și celebrarea pe Câmpia Libertății a Ceremoniei de Beatificare a celor șapte ierarhi care au murit pentru credința catolică, au fost evidențiate de Preafericirea Sa, invitând credincioșii la a pune în practică exemplul de dăruire și de credință al celor șapte Fericiți.

La finalul Sfintei Liturghii, Pr. Dr. Cristian Barta, decan al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj – Napoca, a prezentat albumul „Mică Romă, Papa te salută!”, care ilustrează, în imagini, desfășurarea vizitei apostolice la Blaj. Albumul, apărut la Editura Buna Vestire din Blaj, cuprinde de asemenea biografiile oficiale și discursurile rostite cu prilejul acestei vizite istorice, precum și descrierile tronului arhieresc „din gratiile închisorilor” pentru Papa Francisc, și a icoanei „Acoperământul Maicii Domnului cu cei Șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici”, lucrare a pictorului ucrainean Ivan Karas, precum și cuvântările rostite în Biserica din cartierul Barbu Lăutaru, în după-amiaza aceleiași zile.

A urmat prelegerea intitulată „Semnificația istorică a vizitei Papei Francisc la Blaj în anul 2019”, care a fost susținută de prof. Ciprian Ghişa, Delegat al Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan pentru coordonarea AGRU-ului, Lect. univ. dr. la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj – Napoca.

Evenimentul din Catedrala Blajului a fost transmis în direct de către TVR 3, Maria TV și pe canalul de YouTube al Radio Blaj, unde poate fi urmărit în reluare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea