Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Expoziţie de maşini de epocă în Cetatea Alba Carolina. Vehicule istorice din perioada 1952 – 1983, la Obelisc

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste treizeci de maşini de epocă, lustruite şi dichisite, au constituit sâmbătă, 7 septembrie, obiectul unei expoziţii inedite la Alba Iulia. Proprietarii bijuteriilor pe patru roţi au participat la cea de-a XIV-a  ediţie a Raliului “Carpaţi Retro”, Alba Iulia fiind punctul final al celei de-a doua etape (172 km Rânca – Alba Iulia). Pe lângă automobilele participante în competiţie la expoziţie au luat parte şi vehicule valoroase deținute de colecționarii din zonă. Vehiculele produse în perioada 1952-1983 au adunat zeci de curioşi, care nu au ratat ocazia de a se imortaliza chiar şi la volanul acestora.

Începând cu ora 16.00, primele vehicule istorice şi-au făcut apariţia pe esplanada din faţa Obeliscului, după care, din minut în minut şi celelalte.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 Zeci de trecători, albaiulieni şi turişti s-au oprit pentru a admira “frumoasele” bătrâne cochete. Fiecare maşină din cele peste 30 prezente la Alba Iulia are povestea ei, iar proprietarii au fost dispuşi să o spună oricărui era interesat.

Printre primele zece maşini apărute pe esplanda din faţa Obeliscului s-a aflat şi un Mercedes tip 230, automatic din anul 1974. Octavian Giurgiu, proprietarul maşinii ne-a spus că o are de mai bine de 5 ani şi o întreţine singur. O scoate din garaj numai pentru evenimente speciale, aşa cum a fost şi cel de astăzi. “Maşina este deodată cu mine. E întreţinută original, vopsea originală, reimportată din America în California, cu extrasurile specifice pieţei americane, climă şi cam tot ce se înseamnă dotări pentru anii 70”, ne-a declarat acesta.

 Octavian consideră că o astfel de maşină ste specială prin faptul că “aşa ceva nu se mai vede pe stradă”. Spune că oamenii întorc capul când o văd,. că  e ruptă din alt film, cum ar veni, cu 30 de ani în urmă. “Nu se mai vede la orice colţ de stradă aşa ceva”, ne-a declarat acesta.

Vehiculele istorice au poposit în Oraşul Marii Uniri, pe esplanada Obeliscului din Cetate, timp de câteva ore.

 Evenimentul a fost organizat de Retromobil Club România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. RCR reunește sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I al României, peste 550 de colecționari de vehicule istorice.

[nggallery id=207]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea