Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO | Expoziție de fotografie la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Instantanee din Alba Iulia și Cugir, din timpul Revoluției din 1989

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | Expoziție de fotografie la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Instantanee din Alba Iulia și Cugir, din timpul Revoluției din 1989

Spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba găzduiește, în această perioadă, o expoziție de artă fotografică cu instantanee din timpul evenimentelor din decembrie 1989, din Alba Iulia și Cugir. Expoziția marchează comemorarea a 34 de ani de la Revoluția din 1989, în urma căreia a fost înlăturat regimul comunism, dar care a însemnat sacrificiul a peste 1000 de persoane.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Expoziția cuprinde fotografii realizate în timpul evenimentelor petrecute în decembrie 1989 în două dintre orașele martir ale Revoluției: Alba Iulia și Cugir. Fotografiile sunt realizate de Nicu Murgășanu (imaginile din Alba Iulia) și Liviu Bulzan (imaginile din Cugir).

„Revoluția din decembrie 1989 rămâne un moment cu importanță deosebită în parcursul României spre democrație. În Alba, evenimentele au fost surprinse în numeroase instantanee, iar unele dintre acestea le-am inclus și noi în această expoziție de artă fotografică. Fotografiile sunt adevărate mărturii care au rolul să ne reamintească curajul, dar și sacrificiul celor care au luptat pentru democrație și pentru înlăturarea regimului comunist ”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Citește și: Nou record de cursanți înscriși, în 2023, la specializările Școlii de Arte și Meșteșuguri Alba: Peste 330 de persoane urmează cursurile Centrului „Augustin Bena”

Expoziția poate fi văzută în această perioadă în spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena”, din str. Mihai Viteazul nr. 2, Alba Iulia.

În decembrie 1989, regimul comunist a fost înlăturat din România în urma unei revoluții, care a început la Timișoara și a continuat apoi în întreaga țară. Între 16 și 20 decembrie 1989, evenimentele s-au desfășurat în Timișoara, iar din 21 decembrie au izbucnit manifestații în București și în alte orașe din țară. Alba Iulia și Cugir sunt printre localitățile unde au avut loc ample demonstrații în decembrie 1989, cele două orașe având și titlul „oraș martir ale Revoluției”. În timpul evenimentelor din ’89, în județul Alba 23 de persoane au fost ucise, iar peste 100 au fost rănite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud

Unirea Ziarul

Publicat

în

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud Bărbatul care a organizat într-un bar din orașul Abrud activităţi de jocuri de noroc, fără a deţine licenţă sau autorizaţie, a fost obligat, definitiv, să achite suma de 800.000 de lei la bugetul de stat. Singura modificare survenită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea