Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Expoziția artistei Rodica Pungea a adus entuziasm și zeci de persoane la Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu” Aiud

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rodica Pungea expozitie09Vernisarea expoziției intitulată ”Armonie”, realizată de artista Rodica Pungea a adunat zeci de persoane vineri, 24 aprilie, la Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu” Aiud. Aceasta a fost a 16-a expoziție a artistei, fiind vernisată de prof. dr. Traian Mârza, președintele Uniunii Artisticilor Plastici și de poetul Ioan Hadarig, director al Fundației Inter-Art Aiud.

”Expoziția aceasta a fost o provocare pentru mine. Pe simezele expoziției sunt lucrări care au avut ca tema principala, doua subiecte de abordare: femeia si florile. Este pentru prima data Rodica Pungea expozitie12când într-o expoziție personala, abordez aceasta tema: portret de femeie. Femeia în diferite ipostaze: misterioasa, senzuala, exuberanta, prințesa din povesti si femeia suavă si inocenta. A doua temă, florile, o tratez in toate expozițiile mele, pentru ca este subiectul meu de suflet, care mă inspiră cel mai mult.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De aici si titlul expoziției, ”Armonie”. Eu am considerat ca intre femeie si flori exista o simbioza si o armonie perfecta.

Desigur, arta cere multe sacrificii, presupune multa munca , mult studiu, renunțări la multe alte lucruri. A fi femeie artist plastic presupune cu atât mai multe sacrificii, pentru ca femeia prin natura ei umana are mai multe obligații. A fi și femeie de afaceri, cum este cazul meu, este cu atât mai greu.

Rodica Pungea expozitie06Însă Arta merită orice sacrificiu! Satisfacțiile care vin sunt pe măsura! In timp ce creez eu transpun pe pânză emoție, transmit o parte din sufletul meu, starea mea de spirit din momentul acela iar la finalizarea tabloului simt că am dăruit o parte din sufletul meu. Simt o bucurie și o satisfacție imensă în suflet când știu ca va rămâne ceva in urma mea! M-aș bucura sa stiu ca am reusit sa transmit macar o parte din emoțiile pe care le-am simțit in momentul creări lucrărilor mele, celor care le privesc acum si… in timp!”, a spus Rodica Pungea.

Rodica Pungea s-a născut la 21 februarie 1957, la Drauţ, judeţul Arad. A absolvit Liceul Teoretic din Ineu, judeţul Arad, şcoala postliceală la Oradea şi şcoala Populară de Arte, secţia pictură. Prima expoziţie a avut-o în anul 1983, iar de atunci şi până în prezent a participat la expoziţii de grup şi personale, internaţionale şi tabere de creaţie, printre care amintim Expoziţie INTER-ART la Muzeul Literaturii Române Bucureşti, Expoziţia internaţională „Primăvara artelor vizuale” Rabat (Maroc 2009) sau Expoziţia internaţională Mail Art Alba Iulia 2011. A câştigat locul I în judeţul Arad (1983), Locul II faza Naţională (1984) şi Distincţie INTER-ART (2001-2009), Tabăra de creaţie ediţia a IV-a Costineşti 2011.

[nggallery id=398]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 6 mai 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Bogdan Ilea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 6 mai 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea