Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Erou în timpul liber: Cum a salvat un polițist din Alba un bărbat implicat într-un accident extrem de grav. Era blocat în caroseria mașinii

Publicat

în

FOTO| Erou în timpul liber: Cum a salvat un polițist din Alba un bărbat implicat într-un accident extrem de grav. Era blocat în caroseria mașinii

Un polițist din județul Alba este erou și în timpul liber. Aflat în drum spre Cugir, acesta împreună cu un prieten au observat un autoturism răsturnat în afara carosabilului. Datorită pregătirii polițistului, acesta a gestionat cu brio incidentul, astfel victima a ajuns la spital, aflându-se în afara pericolului.

„Era sâmbătă seara, în jurul orei 18.00, când Ghiță, polițist în cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, județul Alba, aflat în timpul liber, se deplasa cu mașina personală către Cugir.

Electrica Furnizare Discount

În fața mașinii lui, rula un alt autoturism, pe care îl conducea prietenul acestuia, Darius.

La un moment dat, ambii au oprit pe marginea drumului, observând un autoturism răsturnat. Cei doi tineri au alergat către mașină, de unde au auzit glasul stins al unei persoane și au observat că, în interior, se afla un bărbat, care era poziționat cu capul în jos, fiind imobilizat.

– Darius, sună urgent la 112 și să încercăm să îi eliberăm capul! Este prins în trapa mașinii.

Imediat, colegul nostru Ghiță, împreună cu amicul lui, au încercat să scoată victima din autoturism, însă, a fost imposibil, bărbatul fiind prins în caroseria mașinii.

– Stai liniștit! Totul va fi bine! Te scoatem de aici și imediat vine și salvarea, îi spuneau cei doi conducătorului auto.

– Avem nevoie de ajutoare, altfel nu vom putea ridica mașina! au realizat cei doi prieteni.

Observ că trec și alții, dar nimeni nu oprește.
-Hai în stradă să oprim alte mașini! a hotărât Ghiță.

Cei doi tineri au ieșit în drum și au oprit 5-6 mașini. Împreună cu alți conducători auto au ridicat autoturismul răsturnat, timp în care au scos victima în afara acestuia.

Bărbatul sângera și părea să aibă numeroase traumatisme.
– Suntem cu tine aici! Vei fi bine! îi spuneau cei doi, în timp ce se asigurau că acesta respira normal.

În câteva minute de la apel, salvarea a ajuns la fața locului, preluând victima, pe care, în scurt timp, au transportat-o la spital.

Acum două zile, Ghiță a fost căutat de o persoană, cunoștință cu bărbatul din mașina implicată în accident.

– Domnule, soția victimei vă mulțumește din suflet! Cel pe care l-ați salvat este internat în spital și este în afara pericolului. Dacă nu ați fi oprit voi și nu ați fi intervenit, poate că bărbatul nu ar mai fi trăit…

Ghiță, noi, colegii tăi, îți mulțumim pentru tot ceea ce ai făcut tu și prietenul tău, Darius!

Știm că pentru cel salvat, voi sunteți adevărați eroi!”, au transmis reprezentanții Poliției Române, prin intermediul paginii de socializare.

Publicitate

Ştirea zilei

ÎNȘELĂTORIE, în Alba, prin metoda „Accidentul”:  Un bărbat din Alba Iulia, REȚINUT, după ce ar fi înșelat o vârstnică din Rădești

Publicat

în

ÎNȘELĂTORIE, în Alba, prin metoda „Accidentul”:  Un bărbat din Alba Iulia, REȚINUT, după ce ar fi înșelat o vârstnică din Rădești

La data de 20 octombrie 2021, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 36 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de complicitate la înșelăciune.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în noaptea de 17/18 august 2021, s-ar fi deplasat la locuința unei vârstnice, de 76 de ani, din comuna Rădești, județul Alba, pentru a ridica o sumă de bani, după ce femeia ar fi fost sunată de către o persoană care s-a prezentat ca fiind medic și i-ar fi spus că fiul său are nevoie de asistență medicală după ce ar fi fost implicat într-un accident.

Femeia i-ar fi înmânat complicelui toți banii pe care i-a avut în casă, respectiv suma de 100 de lei.

Electrica Furnizare Discount

Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitei.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Citește mai mult

Ştirea zilei

BILANȚ PARȚIAL| 16.110 de cazuri noi de COVID-19 și 448 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Publicat

în

BILANȚ PARȚIAL| 16.110 de cazuri noi de COVID-19 și 448 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Joi, 21 octombrie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității un prim bilanț pe scurt al pandemiei de COVID-19 în România

448 de decese și 16.110 cazuri noi de COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.110 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 448 decese dintre care 0 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a anunțat GCS.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

Primăria Municipiului Aiud angajează CONSILIER debutant în cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice: Condiții de participare

Publicat

în

Primăria Municipiului Aiud angajează CONSILIER debutant în cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice: Condiții de participare

Primăria Municipiului Aiud, organizează la sediul instituției din str. Cuza Vodă, nr. 1, concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a postului vacant, funcție publică de execuție de consilier, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice, Compartiment Centrul de Informații pentru Cetățeni din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Aiud, organizat în baza art. II din Legea nr.203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Durata timpului de muncă pentru funcția publică de execuție de consilier, clasa I, grad profesional debutant este de 8h/zi, respectiv 40h/săptămână, respectiv durată normală a timpului de muncă. Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile de ocupare a unei funcții publice, prevăzute la art. 465 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Condiţiile de participare la concurs pentru postul de consilier, clasa I, grad profesional debutant sunt studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.

Electrica Furnizare Discount

Condiţiile de desfăşurare ale concursului:

– Proba scrisă: 22.11.2021, ora 10:00 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu;
– Interviul: se va susţine într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.
– Dosarele de înscriere la concurs se depun în perioada 21.10.2021 – 09.11.2021 (ora 16:00), la sediul Primăriei Municipiului Aiud.

Condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare a concursului, bibliografia, tematica (cuprinde bibliografia integral), atribuțiile stabilite în fișa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul Primăriei Municipiului Aiud şi pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Relații suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Aiud, situată în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 1, număr de telefon 0258 861 310, interior 1013/fax 0258 861280, e-mail: [email protected], persoana de contact: Dancea Stînea Anamaria, consilier în cadrul Biroului Resurse Umane, Control Intern, precum și de pe site-ul instituției: www.aiud.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare