Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Emoţii şi entuziasm la festivitatea de deschidere a noului an şcolar în Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Emoţiile au reînceput astăzi pentru 54.000 de elevi din judeţul Alba care au trecut din nou pragul instituţiilor de învăţământ preuniversitar. Fie că sunt în primii ani de şcoală sau că anul acesta examenul „maturităţii” bate la uşă, elevii au venit frumos îmbrăcaţi cu gândul la un an mai bun. La majoritatea instituţiilor de învăţământ din judeţ festivitatea de deschidere a început la ora 9.00 prin discursul de bun-găsit al directorului, şi prin urările de bine ale autorităţilor locale sau judeţene, care s-au împărţit în judeţ pentru a participa la o asemenea manifestare. Elevii de clasa 0 şi clasa I, au fost mai norocoşi, primind din partea Consiliului Judeţean Alba, primul lor ghiozdan, complet echipat, pentru a intra cu dreptul în studiul preuniversitar.

În anul şcolar 2013 – 2014, elevii vor avea trei vacanţe, de iarnă, intersemestrială şi vacanţa de primăvară. În plus, elevii vor avea toate trei zilele pascale libere, inclusiv 22 aprilie 2014. Anul şcolar a început astăzi, 16 septembrie şi se va încheia în 21 iunie 2014. În total elevii vor avea de parcurs 36 săptămâni de cursuri, adică 176 de zile lucrătoare.

Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” are şi în acest an 7 clase cu aproximativ 30 de elevi fiecare. Clasele de matematică informatică au fost şi în acest an cele mai solicitate, dar cu note mari s-a intrat şi la specializările de filologie. În special elevii care doresc să urmeze medicina sau farmacia au ales ştiinţe ale naturii, iar ştiinţele sociale sunt pentru „specialiştii” în istorie sau geografie.

Festivitatea de premiere a început la ora 9.00 la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”, în prezenţa distinşilor oaspeţi, cadre militare printre care şi Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, arhiepiscopul Albei Iulia, preşedintele CJ, Ion Dumitrel, inspectorul general, Dorin Sandea dar şi a altor invitaţi de seamă, 120 de boboci au depus jurământul. Conform tradiţiei, aceştia au îmbrăcat pentru prima dată uniforma şi au rostit în prima lor zi de şcoală: “Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie patria şi Armata României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Şi la Colegiul Economic Dionisie „Pop Marţian” din Alba Iulia sunt 7 clase dintre care trei clase cu profil economic, trei de turism şi alimentaţie, iar una este cu specializarea în comerţ. În prima zi, directorul Dan Anca le-a urat bun venit bobocilor şi baftă celor aflaţi în prag de examen.

Iată imagini din prima zi de şcoală de la cele trei instituţii de învăţământ:

[nggallery id=262]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea