Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Elevul plutonier David Țepeș de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică: Ce alte premii mai are tânărul în palmares

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevul plutonier David Țepeș de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică, dar se poate lăuda și cu alte premii în palmares.

Atras de studiul științific al limbajului, elevul plutonier David Țepeș (clasa a XII-a) continuă să obțină performanță în domeniul de care se simte apropiat, lingvistica.

David s-a calificat pentru a treia oară la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”. Cu un palmares impresionant, o medalie de bronz obținută la Olimpiada de Lingvistică Asia – Pacific 2021, o nouă participare în anul 2022 la aceeași competiție și Premiul III obținut în 2020 la faza județeană a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”, David dovedește spirit de observație, raționament logic și analitic şi creează conexiuni culturale. Este ajutat în demersul său de doamna profesoară de limba și literatura română, Cosmina Mircea.

„𝑆𝑎̆ 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑙𝑎 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑡𝑎𝑝𝑎̆ 𝑎 𝑜𝑙𝑖𝑚𝑝𝑖𝑎𝑑𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑙𝑖𝑛𝑔𝑣𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐𝑎̆, 𝑝𝑟𝑒𝑐𝑢𝑚 𝑠̦𝑖 𝑓𝑜𝑟𝑡̦𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑙𝑖𝑚𝑖𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑢𝑛𝑒𝑖 𝑎𝑚𝑏𝑖𝑡̦𝑖𝑖 𝑎𝑠𝑖𝑑𝑢𝑒 𝑖̂𝑛 𝑎 𝑑𝑒𝑠𝑐𝑜𝑝𝑒𝑟𝑖 𝑑𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑒 𝑐𝑜𝑑𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎̆𝑟𝑖 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑢𝑛 𝑚𝑜𝑡𝑡𝑜 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑢𝑙 𝑚𝑒𝑢 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑠 𝑠̦𝑐𝑜𝑙𝑎𝑟. 𝐿𝑖𝑛𝑔𝑣𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐𝑎, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑢𝑛𝑖𝑐𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑎, 𝑑𝑒𝑠𝑐ℎ𝑖𝑑𝑒 𝑜𝑟𝑖𝑧𝑜𝑛𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑢𝑛𝑖𝑐𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝑖𝑚𝑎𝑔𝑖𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖, 𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑣𝑜𝑎𝑐𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑡𝑒 𝑟𝑎̆𝑠𝑡𝑜𝑎𝑟𝑛𝑎̆ 𝑖̂𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑠 𝑙𝑢𝑑𝑖𝑐 𝑑𝑒 𝑎𝑣𝑒𝑛𝑡𝑢𝑟𝑎̆ 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒𝑐𝑡𝑢𝑎𝑙𝑎̆. 𝐹𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑎𝑛𝑢𝑙 𝑚𝑒𝑢 𝑡𝑒𝑟𝑚𝑖𝑛𝑎𝑙, 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑐 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑎𝑙𝑔𝑖𝑐 𝑖𝑠𝑡𝑜𝑟𝑖𝑐𝑢𝑙 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑚-𝑎 𝑑𝑒𝑓𝑖𝑛𝑖𝑡, 𝑖𝑎𝑟 𝑒𝑚𝑜𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒-𝑚𝑖 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑖𝑚𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑠 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑛𝑠𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡𝑒 𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎̆ 𝑐𝑢 𝑢𝑙𝑡𝑖𝑚𝑎 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡̦𝑖𝑒, 𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡̦𝑎 𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑢𝑟𝑎𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑒𝑣𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑜 𝑖̂𝑛𝑑𝑒𝑙𝑢𝑛𝑔𝑎𝑡𝑎̆ 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑖𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑎𝑙𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎̆. 𝑆𝑢𝑛𝑡 𝑜𝑛𝑜𝑟𝑎𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖𝑢𝑙 𝑚𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟 𝑎𝑙𝑏𝑎𝑖𝑢𝑙𝑖𝑎𝑛 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙, 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑢𝑐𝑎̂𝑡 𝑛𝑜𝑖, 𝑚𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑖𝑖, 𝑎𝑠𝑐𝑢𝑛𝑑𝑒𝑚 𝑎𝑑𝑒𝑣𝑎̆𝑟𝑎𝑡𝑒 𝑡𝑎𝑙𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑠̦𝑖 𝑠𝑝𝑖𝑟𝑖𝑡 𝑎𝑛𝑎𝑙𝑖𝑡𝑖𝑐”, a mărturisit David.

Te felicităm, David pentru seriozitatea și implicarea de care dai dovadă și pentru performanțele obținute până acum! Îți dorim mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea