Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Elevul caporal Călin Hartzos de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificat în lotul României pentru Campionatul Mondial de Dezbateri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Elevul caporal Călin Hartzos de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificat în lotul României pentru Campionatul Mondial de Dezbateri

Elevul caporal Călin Hartzos s-a calificat în lotul lărgit al României care se va pregăti pentru Campionatul Mondial WSDC/The World Schools Debating Championships 2023.

„Călin a participat zilele trecute la Piatra-Neamț la Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, unde a obținut mențiune ca și vorbitor. Acest premiu l-a calificat în barajul pentru selecția lotului lărgit care se va pregăti pentru ediția 2023 a campionatul mondial de dezbateri.

După o selecție riguroasă, desfășurată în limba engleză, concurenții având de dezbătut câte patru moțiuni cu tematică extrem de variată din diferite domenii, elevul Colegiului național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a reușit să se califice între cei mai buni 30 de debateri, cu al doilea punctaj dintre cei selectați.

„După mai multe olimpiade naționale la diferite materii, aceasta este prima mea calificare în lotul național. Experiența a fost una inedită, dezbaterile încurajează tinerii să gândească și să vorbească liber, o valoare de neprețuit în ziua de azi. Îi mulțumesc doamnei profesoare Simina Dura pentru pregătirea acordată și colegilor de echipă Mario Tănase și Daniel Popa pentru efortul depus împreună. Aștept cu nerăbdare antrenantele cu lotul pentru campionatul mondial”, a spus elevul caporal Călin Hartzos.

La etapa națională a Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii Dezbat”, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a reprezentat județul Alba și a participat cu două echipe, una la secțiunea avansați și cealaltă la secțiunea începători, sub coordonarea doamnei profesoare Simina Dura.

Din echipa avansaților, care a ajuns până în sferturile competiției, au făcut parte elevul plutonier major Daniel Popa, elevul sergent Mario Tănase și elevul caporal Călin Hartzos, iar echipa începătorilor a fost formată din elevele caporal Diana Ivașcu, Camelia Toma și Ilinca Bozdog.

Felicitări tuturor! Mult succes în continuare!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Vitezul” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea