Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Elevii unei școli din Alba Iulia, recompensați cu tablete. Cel mai de succes proiect în domeniul educației din județ

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cel mai de succes proiect în domeniul educației din județul Alba, realizat în urma unei colaborări dintre Consiliul Județean Alba și companii private, este Școala Profesională Germană Alba Iulia. Astăzi, elevii primei promoții a școlii au participat la ceremonia dedicată finalizării primului an de studiu.

La ceremonia de închidere a anului școlar, cei 40 de elevi care au finalizat primul an de studii au fost felicitați de conducerea Consiliului Județean Alba, instituția la inițiativa căreia a fost înființată școala.

Cei mai buni dintre elevi au primit și premii speciale din partea agenților economici parteneri ai proiectului „Școala Germană”. Astfel, cel mai bun elev a învățătură, cel mai bun elev la practică, cel mai creativ elev și elevul fără nici o absență au primit fiecare câte o tabletă.

Pentru viitorul an școlar, Consiliul Județean Alba va continua investițiile în modernizarea clădirii și dotarea cu bază materială a Școlii Profesionale Germane din Alba Iulia, astfel încât elevii și cadrele didactice să se bucure de condiții cât mai bune de învățătură.

Anul trecut CJ Alba a investit peste 400.000 de lei pentru amenajarea și dotarea spațiilor în care funcționează instituția de învățământ, în sistem dual.

„Chiar dacă la început nu se dădeau prea mari șanse de reușită acestui proiect, iată că primii elevi termină deja primul an de studiu, unii dintre ei remarcându-se prin rezultatele obținute. Este un proiect bun, pe care îl vom continua șă îl vom extinde, mai ales că a fost apreciat și la nivel național, iar unii politicieni bucureșteni au încercat chiar să își aroge merite pe seama lui”, a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

„Suntem deciși să continuăm și în anul școlar următor investițiile în modernizarea și dotarea Școlii Germane de la Alba Iulia. Dacă anul trecut ne-am ocupat de modernizare și dotarea aspațiului de la parterul clădirii, investind circa 400.000 de lei,  acum a venit rândul etajului. Vom investi și aici în modernizarea și dotarea spațiului, urmând ca lucrările să fie finalizate până la 15 septembrie, anul curent”, au subliniat domnii Florin Roman și Alin Cucui Vicepreședinti al Consiliului Județean Alba.

Cum funcționează Școala Profesională Germană?

La finalul a doi ani şi jumătate de studiu, tinerii vor primi un certificat de absolvire, recunoscut atât în România cât şi în străinătate şi vor avea prioritate la angajare în firmele partenere. Programa primului an de studiu conţine 60% pregătire practică şi 40% teoretică, iar în cel de-al doilea an ponderea practicii va fi de 75%, iar a teoriei de 25% din totalul orelor de studiu. Stagiile de practică se desfăşoară în cadrul companiilor partenere, care nu au obligativitate la angajare, dar plătesc câte 200 de lei elevilor care nu absentează. Totodată se pune accent pe limba străină din tara de provenienţă a agentului economic.

Şcoala profesională de tip dual se adresează elevilor de clasa a IX-a cuprinşi în învăţământul liceal, dar şi elevilor care au terminat clasa a VIII-a, care vor studia un an în plus. Acest tip de şcoală care mai funcţionează în România doar în Braşov şi Timişoara este o structură de învăţământ nouă, menită să pregătească elevii pentru meserii tehnice şi vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe piaţa muncii. De menţionat este faptul că elevii îşi pot continua studiile în învăţământul liceal şi pot absolvi o facultate, care ar fi cu atât mai utilă în domeniul în care profesează, pe o piaţă a muncii într-o continuă schimbare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea