Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1 Cugir „În siguranţă, alături de jandarmi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou episod al campaniei iniţiată de Jandarmeria Albq, intitulat „În siguranţă alături de Jandarmi” s-a derulat  joi, 17 octombrie în localul nou al Şcolii Gimnaziale nr. 1 Cugir, în cadrul căreia 120 de elevi din clasele V -VIII, însoţiţi de directorul instituţiei, prof. Rodica Mihai, precum şi de cadre didactice au participat la acţiunea informativă de prevenire a violenţei în mediul şcolar. Un proiect derulat de Jandarmeria Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Oraşului Cugir şi Asociaţia Poliţiştilor- Regiunea 2 Alba.

Evenimentul a debutat prin prezentarea unui film cu privire la rolul, locul şi importanţa Jandarmeriei Române în cadrul forţelor de ordine publică, după care comandantul grupei de jandarmi din Cugir, (aparţinând Secţiei de Jandarmi din Sebeş), plutonierul adjutant Ştefan Duru şi plutonierul major Claudiu Moga le-au vorbit elevilor despre consecinţele contravenţionale sau penale la care se expun prin săvârşirea unor fapte incriminate de prevederile legale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Totodată, s-a evidenţiat faptul că rolul parteneriatului educaţional este acela de a promova valorile comune ale ordinii şi siguranţei elevilor, atât pe timpul cursurilor, cât şi în afara acestora. Acest deziderat vizează atât dezvoltarea în rândul minorilor a spiritului civic şi a comportamentului prosocial cât şi conştientizarea de către tineri a responsabilităţilor ce le revin prin săvârşirea unor fapte penale.

Nu în ultimul rând, pe parcursul întâlnirii cu elevii s-a urmărit şi realizarea unei apropieri a acestora faţă de jandarmi, prin transmiterea unor informaţii referitoare la misiunile şi atribuţiile acestei instituţii specializate pe segmentul de asigurare şi restabilire a ordinii publice.

Pe tot timpul prezentării, un angajat al Jandarmeriei a purtat echipamentul unui jandarm care intervine la diverse conflicte. (C. P.)

[nggallery id=482]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea