Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Elevii militari, calificați la etapa națională a Concursului „Cultură şi Civilizaţie în România”: Tema, „Bisericile de zid – valori ale arhitecturii religioase românești din județul Alba”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Elevii militari, calificați la etapa națională a Concursului „Cultură şi Civilizaţie în România”: Tema, „Bisericile de zid – valori ale arhitecturii religioase românești din județul Alba”

Elevii militari continuă tradiția participării la Concursul „Cultură şi Civilizaţie în România”. Pregătirea cu atenție a portofoliilor, documentarea foarte bună a temei alese și ilustrarea într-un mod inedit a acesteia sunt punctele forte ale liceenilor în uniformă, aceștia reușind la fiecare ediție să obțină rezultate foarte bune, care să le asigure prezența în etapa națională a concursului.

Citește și: TESTE de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2023 și anii trecuți. CALENDARUL examenului

În acest an, tema aleasă de echipajul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” este „Bisericile de zid – valori ale arhitecturii religioase românești din județul Alba”, iar lucrarea realizată de elevul caporal Vlad Lință (clasa a XI-a) și elevii fruntaș Alexandra Bacria și Octavian Bogdan (clasa a X-a), sub îndrumarea profesorilor Simina Dura și Dan Anca, introduce cititorul într-o lume religioasă minunată: lumea bisericilor și a mănăstirilor de zid din județul Alba, având în centrul ei așezământul arhiepiscopal, încununat de Catedrala Reîntregirii și a Încoronării.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți

La proba teoretică au fost prezentate cele 15 biserici de zid din punct de vedere al realizării arhitectonice, dar și a importanței istorico-religioase a acestora. Proba practică a avut în vedere susţinerea temei alese, elevii militari optând pentru o scenetă, prezentând o secvență din vizita la bunici, subiectul fiind biserica din sat și obiceiurile de sărbători.

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii precedenți

Proiectul a fost declarat câștigător în etapa județeană urmând a fi prezentat la etapa națională, ce va avea loc la sfârșitul lunii mai la Baia Mare.

Felicitări tuturor, mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

22 mai: A patra ediție a Târgului de job-uri la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Consiliere și orientare în carieră pentru studenți

Bogdan Ilea

Publicat

în

22 mai: A patra ediție a Târgului de job-uri la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Consiliere și orientare în carieră pentru studenți Universitatea „1 Decembrie 1918” organizează a patra ediție a Târgului de job-uri alături de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba. Studenții vor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea