Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Elevii de la Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” Blaj, medaliaţi la Jocurile Naţionale Special Olympics România

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Vreau să câștig, dar dacă nu pot câștiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!” – Jurământul Special Olympics. Este jurământul ce l-au rostit elevii cu dizabilităţi de la Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” Blaj, alături de alţi 300 de sportivi aflaţi la Jocurile Naţionale Special Olympics desfăşurate la Târgu Mureş. Liceul Timotei Cipariu la Olimpiada Speciala3 Delegaţia liceului blăjean a fost alcătuită din 6 sportivi (Anda Bălău, Dan Florin Orian, Sebastian Gânţa, Ovidiu Latiu, Darius Velicea şi Mario Roşca), părinţii elevilor, Monica Orian – asistent social şi profesorul Cornelia Letiţia Mărginean. Elevii din Alba au participat la două probe, badminton şi atletism, şi au strâns 12 distincţii: o medalie de aur, şase medalii de argint şi cinci medalii de bronz.
Fundația Special Olympics din România (înfiinţată în noiembrie 2003 ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics), în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș, cu sprijinul Fundației Vodafone România a organizat cel mai mare eveniment sportiv din 2015 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Naționale Special Olympics România.

La eveniment au fost prezenți peste 300 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la diverse asociații, organizații și școli speciale, aceștia concurând la competiții de atletism, badminton, bocce și înot, ce s-au desfăşurat la Sala de sport “Anton Pongracz” și bazinul din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș. Ceremonia de deschidere a avut loc la Sala Polivalentă din Târgu Mureș, iar Aprinderea Flăcării Speranței, Cercul prieteniei, Jurământul Special Olympics, spectacolul bucuriei de a participa și al dorinței de a câștiga au fost doar câteva dintre momentele evenimentului sportiv Special Olympics.

Flacăra Speranţei a fost aprinsă de către reprezentanți ai autorităților județene și locale fiind purtată de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș, Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, Inspectoratului de Jandarmi Județean “col. Sabin Motora” Mureș, sportivi Special Olympics participanți, 10 soldaţi americani ai Escadrilei 354 Expeditionary Fighter și de către sportivi de performanță din localitate. Primele zile au fost dedicate evaluărilor medicale gratuite, la care au participat sportivii Special Olympics, oferite de către medici specialiști voluntari și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și ai Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu Mureș. În cele două zile s-au desfășurat evaluări medicale la 6 discipline ale proiectului “Sportivi Sănătoși”: Special Smiles, Opening Eyes, Healthy Hearing, FitFeet, Health Promotion și FUNfitness. Cu sprijinul partenerilor, sportivii au primit o varietate de servicii medicale de calitate, în urma cărora au beneficiat de recomandări în vederea îmbunătățirii funcțiilor restante. De asemenea, în incinta Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, a avut loc Forumul Familiilor la care au fost invitați medici și părinți ai sportivilor.
Cornelia Letiţia MĂRGINEAN şi Monica ORIAN

[nggallery id=665]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea