Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Elevi și profesori de la Liceul Teoretic Teiuș în Campania Globală pentru Educație, ediția 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Activitățile desfășurate de Liceul Teoretic Teiuș în cadrul Campaniei Globale pentru Educație, sub sloganul ”Votăm pentru educație!” marchează Săptămâna de Acțiune pentru Educație (4 – 10 mai 2015), care, în acest an, și-a propus să promoveze importanța dreptului la educație ca prioritate a comunității mondiale pentru perioada 2000 – 2030.

Liceul Teoretic Teius (6)Vineri, ultima zi a campaniei în cadrul unității școlare, elevii din Liceul Teoretic Teiuș au luat parte la o sesiune de comunicări în cadrul căreia s-au aflat mai multe informații despre importanța accesului universal la educație și semnificația anului 2015 pentru șansa fiecărui copil de a beneficia de o educație de calitate și vizitarea expoziției de produse finale, realizate de-a lungul campaniei: machete ale omuleților care suțin educația (ciclul primar – siluete 3D realizate din carton cu mesaje pro educație) afișe cu mesaje care susțin educația (ciclul gimnazial) și prezentarea unor studii de caz, precum și a unor articole ce privesc școlarizarea copiilor la nivel mondial (clasele liceale), toate expuse în cadrul Centrului de documentare și informare.

Sesiunea de comunicări s-a realizat pe tema „Trimite-mi prietenul la școală!” în cadrul căreia s-au derulat următoarele momente: prezentarea Campaniei Globale pentru Educație realizată de Georgiana Bordianu, eleva în clasa a IX-a, aspecte incredibile în drumul spre educație, prezentare de articol, eleva Miclea Andreea, clasa a IX-a, rolul școlii în educația copiilor – text realizat de elevii clasei a V-a A, situații ipotetice pentru care unii elevi nu frecventează cursurile oferite de școală, în societatea românească actuală și discuții pe tema educației.

La activitatea finală au participat elevii Liceului Teoretic Teiuș, îndrumați de cadrele didactice ale unității școlare, precum și prof. Ioan Ardelean, fost parlamentar al României și dir. Octavian Mihai RUSU.

Un moment aparte în cadrul sesiunii de comunicări l-a constituit recunoașterea eforturilor depuse în procesul educațional de cadrele didactice ale Liceului Teoretic Teiuș și înmânarea diplomelor de participare la Simpozionul județean didactico-științific „Cadrul didactic, promotor al dimensiunii europene în educație” precum și a cărții cu ISBN 978-973-0-18304-7, în format electronic purtțnd același titlu.

Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume iar, începând cu anul 2001, este coordonat în România de Organizaţia Salvaţi Copiii şi beneficiază de sprijinul unor importanţi parteneri – Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională „Step by Step”, Asociaţia OvidiuRo, World Vision România, Roma Education Fund Romania, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi. Activităţile din acest an beneficiază de sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin intermediul proiectului „Trimiteţi-mi prietenul la şcoală !”.

„Anul 2015 ne oferă șansa de a privi în viitor. În acest an, comunitatea mondială va stabili un nou cadru – atât pentru educație, cât și pentru dezvoltare sustenabilă. Acest nou cadru va da tonul și va stabili prioritățile pentru politicile și acțiunile autorităților din acest moment și până în anul 2030. Contextul creat ne responsabilizează, atât ca unitate școlară, precum și ca societate în susținerea accesului la educație” ne-a declarant prof. Marius Pintea, directorul adjunct al Liceului Teoretic Teiuș, Alba.

 comunicat de presă Liceul Teoretic Teiuș

 [nggallery id=446]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea