Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Elevi din Wasserburg – Germania, oaspeți ai orașului Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevi din Wasserburg – Germania, oaspeți ai orașului Cugir. Ore de curs alături de parteneri de la Liceului ,,David Prodan”, vizite de documentare la obiective cu caracter istoric, turistic și economic

Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir a fost recent, gazda unui eveniment cu tradiție deja și anume vizita unei delegații germane compusă din 12 elevi și două cadre didactice de la Wasserburg.

Este vorba despre elevii școlii Anton Heilingbrunner Realschule, însoțiți de profesoarele Veronica Huber și Michaela Angerer, care au fost pentru o săptămână oaspeți ai liceului și implicit ai Cugirului. Mobilitatea este schimbul educațional din cadrul Proiectului de Parteneriat Mutual pe care cele două școli l-au încheiat în 2012 ca urmare a înfrățirii celor două orașe.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Oaspeții germani au participat la manifestările din cadrul evenimentului local „Toamna Cugireană”, iar apoi la un program prestabilit de liceul gazdă care a cuprins : vizita de documentare –informare la Salina Turda, vizita cu caracter istoric la Castelul Corvinilor și Cetatea Alba Carolina, vizita de informare la fabrica Star Assembly Sebeș și vizita informală în municipiul Sibiu.

Pe parcursul săptămânii, elevii germani au participat de asemenea la ore de curs alături de partenerii români care i-au găzduit în famillile lor pe durata mobilității. Acest fapt a prilejuit pentru copiii din Germania cunoașterea îndeaproape a tradițiilor, obiceiurilor și modului de viață din România, aceștia arătându-se plăcut impresionați de ceea ce au văzut și au trăit la Cugir, după cum au mărturisit la întâlnirea oficială de la Primărie cu primarul Adrian Teban și viceprimarul Călin Furdui.

Seara românească a fost încununarea frumoasă a acestei mobilități cu contribuția părinților elevilor din proiect care au asigurat oaspeților o cină cu specific românesc și unde elevii germani au învățat dansuri românești.

Produsul final al acestei mobilitați a fost un dicționar trilingv cu cuvinte și expresii uzuale pe care elevii germani și români le-au surprins în conversațiile de zi cu zi.

Coordonatorii acestui proiect, prof. Maria-Cristina Montanari și Ioana Scânteie mulțumesc încă o dată Primăriei orașului pentru sprijinul constant și încurajarea în derularea acestui parteneriat. Delegația română va fi oaspete la Wasserburg în perioada 8-15 mai 2020.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=7467]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 6 mai 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Bogdan Ilea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 6 mai 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea