Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

FOTO: Eleva care a parcurs 70 de kilometri zilnic, dar a terminat şef de promoţie la Colegiul Economic din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alina Turlea02În fiecare zi, pentru a ajunge la şcoală, Alina Turlea a avut de parcurs 70 de kilometri din localitatea Vinerea, de lângă Cugir, până în Alba Iulia. Acest sacrificiu a fost realizat pentru a absolvi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, şi nu doar că l-a absolvit, ci a terminat şef de promoţie în generaţia 2010 – 2014.

Distanţa, timpul pierdut şi trezitul cu 60 de minute mai repede decât restul colegilor nu a fost o problemă pentru Alina Turlea care nu a dorit să facă un liceu în oraşul Cugir, deşi restul colegilor din generală au ales acest lucru. „Am vrut să încerc ceva nou, am vrut să plec de la zero în ceea ce înseamnă profesori şi elevi. Am vrut să cunosc oameni noi şi să văd ce îneseamnă un liceu făcut într-un oraş mare”, a spus tânăra, ieri după Gala Absolvenţilor, organizată la Casa de Cultură a Studenţilor. Cei patru ani i-a terminat cu media generală 9,72.

A participat la mai multe concursuri şi olimpiade dintre care amintim: olimpiada de fizică, faza judeţeană, olimpiada de turism şi alimentaţie, faza naţională, în clasa a XI-a şi clasa a XII-a, olimpiada de geografie, faza judeţeană, concursul naţional de „Cultură şi Civilizaţie în România”, faza judeţeană. Pe lângă aceste performanţe şcolare a avut timp şi de dans, împreună cu fratele ei geamăn, la Ansamblul „Augustin Bena” al Judeţului  Alba.

După BAC va încerca un oraş şi mai mare, Cluj Napoca, pentru Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

[nggallery id=1841]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea