FOTO: Ei sunt norocoșii lunii noiembrie – Câinii abandonați pe străzile din Alba Iulia au ajuns în casele primitoare ale nemților

10799800_846564052050070_939545504_nAbandonați în stradă, înfometați, bătuți, prinși de hingheri și eutanasiați (cei mai mulți dintre ei), de asta au parte, în continuare, câinii fără stăpân din România, în ciuda faptului că zeci de mii de animale au fost omorâte pe parcursul acestui an, după apariția legii care permite uciderea lor în masă.

Același ”tratament european” se aplică în continuare și la Alba Iulia, oraș ce nu a intrat, până în prezent, în vizorul marilor ONG-uri care se ocupă de salvarea animalelor, așa cum se întâmplă în alte localități din țară.

ELIT

Iată, însă, că ce nu au reușit să facă ”specialiștii”, a reușit să facă un singur om, o tânără albaiuliancă de 28 de ani care, văzând că nu găsește ajutor la concetățenii săi, a apelat la nemți și a fost imediat ascultată.

Nu este pentru prima dată când tânăra despre care vorbim a salvat animale aflate în suferință. Până de curând, cu resurse financiare proprii, a plătit hrană, cazare și tratamente medicale pentru zeci de câini luați de pe stradă sau din adăpostul public aflat în subordinea Primăriei Alba Iulia, și cărora, rând pe rând, le-a găsit câte un stăpân.

Mihail David - 2020

Recent, ea s-a văzut depășită de amploarea pe care continuă să o aibă fenomenul abandonului de câini la Alba Iulia, și a fost nevoită să ceară ajutor. Acest ajutor a venit, nu de la albaiulieni (așa cum era de așteptat, fiind mai aproape), ci de la cetățeni din Germania care, dintr-un album cu poze postat pe o pagină de Facebook, și-au ales câte un câine și au trimis banii necesari pentru ca el să ajungă în siguranță în noua casă.

Astfel, nemții și tânăra albaiuliancă au fost aducători de noroc pentru peste 15 câini, dintre care 8 erau destinați eutanasierii, în adăpostul de la Alba Iulia:

Tânăra domnișoară ne-a explicat că nu este o treabă ușoară și totul se face sub un control strict, după niște reguli foarte clare (mai ales în Germania) iar câinii trebuie să aibă acte certificate de autoritățile românești care sunt foarte bine verificate în Germania. De asemenea familiile care au adoptat câini sunt, periodic, verificate de autoritățile din Germania.

Ea a mai spus că încercările sale de a salva cât mai mulți câini din adăpostul de la Alba Iulia nu se vor opri. Colaborarea cu Primăria Alba Iulia și cu cei care gestionează serviciul de ecarisaj (care au sprijinit-o în demersul său), și cu două persoane din Germania, foarte dedicate acestei cauze, va continua și speră să găsească foarte repede alți doritori să primească în familie un câine.

Puteți vedea mai jos cum au fost primiți în Germania câinii abandonați la noi, cum pentru nemți nu a contat că acești câini nu sunt de rasă, și cum sunt găzduiți acum de noii stăpâni.

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...