Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Efigia din bronz a voievodului Mihai Viteazu, care a poposit în hanul de odinioară, donată complexului Leul de Aur din Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Efigia din bronz a voievodului Mihai Viteazu, care a poposit în hanul de odinioară a fost donată complexului Leul de Aur din Sebeș.

Sâmbătă, 7 septembrie 2019, Societatea Cultural – Istorică „Mihai Viteazu” a donat complexului Leul de Aur din Sebeș, efigia din bronz a voievodului Mihai Viteazu, care a poposit în hanul de odinioară, la 30 octombrie 1599, după victoria de la Șelimbăr și în luna aprilie a anului 1600, cu ocazia lucrărilor pregătitoare ale Dietei Transilvaniei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Inaugurarea efigiei a fost făcută în prezența primarului Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a proprietarului imobilului monument istoric, domnul Ioan Istrate, în prezența domnului Andrei Țurcanu, director general ANL și a domnului Mircea Cosma, președintele Societății „Mihai Viteazu” Ploiești.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fii la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși, pentru a răspunde promp solicitărilor în cazul producerii unor situații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea