Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ediția “All Star Game” 2013 a baschetului feminin românesc de la Alba Iulia s-a încheiat cu un dineu caritabil

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Evenimentul caritabil i-a adus Asociaţiei (Complexul de Servicii Socio-Medicale) „Maria Beatrice” din Alba Iulia, 5.000 de euro

”Meciul stelelor” baschetului romanesc feminin și Final-Four-ul Cupei României ediţia 2013 au făcut ca pentru trei zile Alba Iulia să devină „capitala” sportului la panou.

Show-ul de care au avut parte iubitorii acestui sport la Alba Iulia a fost unul de excepție, acest lucru datorându-se în special CSU Alba Iulia din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” și a celor care au sprijinit organizarea dublei sărbătoari în orașul nostru, compania RMGC, primăria municipiului și Consiliul Județean.

Evenimentul sportiv s-a încheiat aseară cu un dineu caritabil organizat la Hotel Parc, la care au participat reprezentanți ai Federației Române de Baschet (FRB), ai universității albaiuliene, jucătoare și jurnaliști.

Și-au făcut simțită absența liderii autorităților locale, oamenii de afaceri din județ sau politicienii, care participă de obicei la acest gen de acțiuni. Astfel că nu s-a mai justificat organizarea licitației de obiecte pentru că nu mai prea avea cine să liciteze.

Programul a continuat cu o prezentare a activităților Asociaţiei „Maria Beatrice” respectiv a Complexului de Servicii Socio-Medicale cu același nume, făcută de Sebastian Onac. Asociația a fost aleasă pentru a beneficia de banii strânși în urma acestui eveniment caritabil marca “All Star Game”.

Și având în vedere circumstanțele, organizatorii au decis o salvare onorabilă a situației, fără licitație și cu economie de cuvinte: 2.000 de euro din partea FRB, 1.000 de euro din partea CSU Alba Iulia și alte 2.000 de euro din partea sponsorului compania “Roșia Montană Gold Corporation” (RMGC).

Pe de altă parte, în urma balului de caritate de după All Star Game-ul de anul trecut organizat tot la Alba Iulia și la care au participat și primarul și președintele administrației județene și oameni de afaceri și parlamentari, s-au strâns în urma licitației de obiecte suma totală de 8.000 de lei. Așadar Asociația „Maria Beatrice” a avut noroc aseară și a obținut 5.000 de euro, chiar dacă au fost momente în care așteptările de a strânge și câteva sute de euro puteau fi considerate optimiste.

.Pentru a face o altă comparație, „Balul de Caritate” de după ”Meciul stelelor” baschetului romanesc masculin 2013, organizat săptămâna trecută la Craiova, a strâns cu ajutorul primăriței, nu doar zeci de oameni de afaceri ci și suma de 1 miliard de lei în urma licitației de obiecte și donații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea