Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Echipa de robotică a Colegiului Național “Inochente Micul Clain” a obținut locul 2 la etapa națională a competiției BRD First Tech Challenge Romania

Publicat

în

Echipa de robotică a Colegiului Național “Inochente Micul Clain” a obținut locul 2 la etapa națională a competiției BRD First Tech Challenge Romania

RUBIX, echipa de robotică a Colegiului Național “Inochente Micul Clain”, aflată la al 4-lea sezon de participare în această competiție de robotică, concept american adus la noi în țară acum 6 ani, a finalizat 7 luni de activitate cu un mare succes.

Cei care au trăit aventura de anul acesta sunt Bogdan Vasile, Boitor Diana – team-liderul, Geogean Anca, Pusca Darius, Staic Catalin, Strajan Diana, Barbat Maria, Crisan Albert, Corlaciu Catalin, Simu Darius, Aldea Alexandru, Biris George, Corbean Tudor si Bogdan Cristian împreună cu mentorii lor, Romanța și Ioan Ghița.

Ne-a fost dor de o națională în format fizic, deoarece am dus lipsa interacțiunii cu un număr atât de mare de echipe și unui eveniment fizic atât de amplu. Această etapă a avut loc la București, în perioada 2-3 aprilie, și a adus laolaltă echipele cu cei mai buni roboți și cu cel mai bun spirit de competiție, fair play, și care ilustrează cel mai bine valorile FIRST. Astfel, au participat 48 de echipe din toate regiunile țării, concurând pentru cel mai mare punctaj și pentru un premiu cât mai mare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atracția principală au fost cele 72 de meciuri jucate în alianțe care aveau să stabilească primele 4 echipe ce vor concura în semifinale. Echipa noastră a obținut punctaje impresionante în toate meciurile, cel mai bun meci al nostru trecând de 180 de puncte. Aceste meciuri s-au jucat în 2 zile, oferind timp echipelor selectate aleatoriu în aceeași alianță să își stabilească strategiile și planul de joc. Pe lângă jocul propriu-zis, zona standurilor a fost un prilej excelent pentru echipe să se cunoască și să își împărtășească impresiile. Ne-am bucurat de o deschidere foarte mare din partea echipelor care ne-au răspuns la curiozități și cu care am împărtășit reciproc metodele si uneltele de lucru, învățând unii de la alții. Toate standurile aveau ceva ce le deosebea și le scotea în evidență: la standul nostru, pe lângă stikere, insigne și brelocuri printate pe care le ofeream, am demarat acțiunea “Poșta Rubix” care s-a bucurat de un imens succes, recunoscut chiar de organizatori. Ofeream posibilitatea oricui să scrie mesaje, în anonimat sau nu, pentru echipe sau membri, iar noi le livram, încurajând astfel cooperarea și comunicarea.

Prietenia și conexiunile formate cu celelalte echipe au fost remarcate cel mai bine în timpul meciurilor noastre, în care un număr copleșitor de persoane s-au alăturat galeriei alianței din care făceam parte. Deși nu am ajuns în primele 4 echipe, driverii noștri au fost remarcați de judge-ul american care i-a felicitat pentru dexteritatea, experiența și capacitatea lor de a obține cât mai multe puncte chiar și într-o situație nefavorabilă. Finala a fost urmată de Festivitatea de premiere care ne-a adus în culmea fericirii, deoarece am fost onorați cu Locul 2 la Motivate Award, premiu acordat echipelor care sunt un model de urmat pentru ceilalți și îmbrățișează cel mai bine valorile competiției First Tech Challenge, care nu constă doar în construirea unui robot, ci și a unei comunități legate de pasiuni comune, cu membri pregătiți oricând să îți vină în ajutor, promovând munca de calitate. Acest important premiu de la etapa națională este confirmarea noastră că impactul nostru uriaș asupra comunității, precum și modul în care inspirăm celelalte echipe a fost recunoscut și apreciat.

Experiența naționalei a fost una de nedescris: membrii din echipa noastră care nu au mai participat până acum la aceasta etapă au spus că nu poate fi comparată cu nimic, iar informațiile, prieteniile și amintirile dobândite în urma acestei competiții vor rămâne cu ei pe viață. Acest premiu ne-a dat energie și motivație pentru următorul sezon pe care îl așteptăm cu nerăbdare și în care vom munci la capacitate maximă pentru a ajunge din nou la etapa națională, între cei mai buni.

Am dori, nu în ultimul rând, să mulțumim tuturor oamenilor care au făcut posibilă această experiență: Danei Războiu, care a adus în țara noastră aceasta competiție și care, într-un timp relativ scurt și cu resurse limitate, a făcut ca România să se plaseze pe locul 3 în lume ca număr de echipe participante la competiția First Tech Challenge, Asociației Nație prin Educație care creează atât de multe oportunități pentru tinerii de pretutindeni, voluntarilor care s-au asigurat de buna desfășurare a evenimentului și echipelor care duc mai departe în comunitățile lor valorile FIRST. Mulțumim, de asemenea, părinților, conducerii colegiului care ne-a susținut munca și ne-au pus la dispoziție resursele lor: prof. Ana Maria Comșa și prof. Ana Marcu, Primăriei Blaj care ne-a fost alături încă de la înființarea echipei, dar și sponsorilor noștri din sezonul acesta: Asociația Jidvei Viitor Prin Educație, Star Assembly, Endava, Prenis, Fabris Impianti, Aroma Star, Clasic Exploatare, Klod Geotrans, precum și celor sezoanele anterioare.

Tudor Corbean, RUBIX


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Publicat

în

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Presa italiană scrie despre rețeaua de tâlhari români dată în vileag vineri de către DIICOT:  femeile din grupare amețeau bătrâni cu doze masive de Valium pentru ca apoi să-i jefuiască. Un fost pilot a făcut două atacuri de cord după doza de Valium primită din partea româncelor.

Operațiunea, coordonată de Parchetul din Locri și denumită „Transilvania”, a scos la iveală o grupare infracțională cu o structură piramidală și două baze active între România și Italia, potrivit Rai News.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, există 59 de suspecți și au fost identificate 15 victime

Ancheta carabinierilor, desfășurată în colaborare cu Europol, a pornit de la plângerea, în 2018, a unui bărbat în vârstă care a fost înșelat de o româncă. Femeia l-a determinat să-i dea 20.000 de euro, pe care i-a transferat apoi în România. Femeia se prefăcuse că este îndrăgostită de el pentru a-i câștiga încrederea și a putea astfel să obțină banii.

Carabinierii au început alte investigații care au scos la iveală o grupare criminală formată în întregime din cetățeni români și în care fiecare suspect avea o sarcină bine definită, iar la conducerea grupării se afla un cuplu.

Se presupune că gruparea se folosea de tinere care își alegeau cu grijă potențialele victime, în principal bărbați în vârstă de 70-90 de ani, de la care obțineau apoi sume mari de bani.

Banii, care ajungeau până la 1.000 de euro pentru fiecare „cadou”, erau fie dați de victimă direct în mâinile escrocului, fie transferați către conducerea de vârf a bandei din România.

Victima era „agățată” pe stradă sub pretextul vânzării de brichete și batiste

Urma faza de „racolare”, în care tinerele, profitând de singurătatea și vulnerabilitatea victimelor, se declarau îndrăgostite. Apoi, spuneau că au nevoie de bani, invocând, în cele mai multe cazuri, probleme de sănătate fictive ale lor sau ale membrilor familiei lor care locuiau, în special, în spațiul european.

Amenințările erau, de asemenea, la ordinea zilei, iar în unele cazuri s-au transformat în extorcare de fonduri atunci când victima, realizând ce se întâmpla, nu mai plătea niciun ban. În acel moment, victima era intimidată cu dezvăluirea relației clandestine partenerilor de viață.

Lipsa de scrupule a membrilor organizației a fost confirmată de un episod din decembrie 2018, când carabinierii din San Luca au arestat două femei, care au fost ulterior condamnate și sunt încă în închisoare.

Acestea au jefuit casa unui bărbat de 77 de ani, care fusese anterior pilot de circuit, nu înainte de a-i administra o doză aproape letală de valium, ceea ce i-a provocat bărbatului două atacuri de cord în zilele care au urmat evenimentului.

În alte două rânduri, în decembrie 2018 și aprilie 2021, carabinierii au arestat în flagrant delict două femei în momentul în care încasau banii de șantaj în urma răzvrătirii victimelor lor, care au fost obligate să plătească noi sume pentru ca relația să nu fie dezvăluită familiilor lor.

Suspecții se întorceau periodic în România pentru a-și redefini strategiile operaționale și pentru a împărți veniturile obținute din comportamentul lor ilegal.

sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Publicat

în

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de vineri, 20 mai, la o casa din Sebeș. 

Garda de intervenție Sebeș, în cooperare cu SVSU Sebeș intervine pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă de locuit din Municipiul Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate patru autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

UPDATE 20:09 : S-a reușit localizarea incendiului în limitele gasite (80 mp casa de locuit si 10 mp o anexa). Intervenție este îngreunată de prezența unei cantități mari de materiale combustibile in interior (maculatura/hârtie). În acest moment nu mai este pericol de extindere și se lucreaza în continuare pentru lichidarea incendiului. ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, proba la alegere a profilului: Ce au primit olimpicii astăzi

Publicat

în

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, proba la alegere a profilului: Ce au primit olimpicii astăzi

Bacalaureatul 2022, sesiunea specială, a continuat astăzi, 20 mai, cu proba la alegere a profilului, pentru elevii olimpici din România.

Această sesiune este pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2022.

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, la proba la alegere

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA GEOGRAFIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA PSIHOLOGIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA LOGICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA INFORMATICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA CHIMIE ORGANICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA CHIMIE ANORGANICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA BIOLOGIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA ANATOMIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA GEOGRAFIE

CLICK PENTRU:BAREMELE LA  PSIHOLOGIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA LOGICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA INFORMATICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA CHIMIE ORGANICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA CHIMIE ANORGANICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA BIOLOGIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA ANATOMIE

Elit - Gustul Desăvârșit

Iată calendarul oficial al sesiunii speciale a examenului de BAC 2022:

 • 9-10 mai 2022: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
 • 11 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 12-13 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 16-17 mai 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 17 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 18 mai 2022: Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
 • 19 mai 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
 • 20 mai 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d) — proba scrisă
 • 23 mai 2022: Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
 • 26 mai 2022: Afișarea rezultatelor până la ora 12.00
  • Depunerea contestațiilor (între orele 12.00 și 14.00)
 • 26-29 mai 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 29 mai 2022: Afișarea rezultatelor finale

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare