Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Duminică dimineața, sătmărenii au pornit călare spre Alba Iulia. Ei vor să refacă și să urmeze traseul pe care înaintașii transilvăneni l-au făcut în urmă cu 100 de ani

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sătmărenii sărbătoresc de Centenar printr-un pelerinaj la Alba Iulia. Duminică dimineața, ei au pornit călare spre Alba Iulia, încercând să refacă și să urmeze traseul pe care înaintașii transilvăneni l-au făcut în urmă cu 100 de ani

La inițiativa consilierului județean Adrian Cozma, duminică dimineața, o echipă de tineri a pornit călare spre Alba Iulia. Cozma vrea să refacă și să urmeze traseul pe care înaintașii transilvăneni l-au făcut în urmă cu 100 de ani.

”Noi vrem să ne unim cu Țara!” este o experiență unică în viața oricărui român. Dar dacă acest gând este dus până la capăt și vrei să refaci traseul Marii Uniri, aidoma românilor de acum 100 de ani, mergând din Sătmar până la Alba Iulia, călare, atunci cu siguranță că sărbătorirea Centenarului va avea o altă semnificație pentru fiecare temerar care va avea forța și determinarea să urce în șa, ca să ia drumul Albei Iulii”, a spus Cozma.

Acțiunea aparține Asociației Ecvestre ”Perla Neagră” din Satu Mare, asociație care și-a propus refacerea gloriosului traseu, călare.

Ei vor lua legătura cu colegii lor din Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj și Bistrița, urmând ca aceștia să se alăture în acest demers ”plin de adânci semnificații”.

Foto: facebook Nota BN

[nggallery id=6471]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea