Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Două fete şi 7 băieţi din Alba, admiși la Şcolile de subofiţeri jandarmi: Fost portar la CS Zlatna și arbitru de fotbal la AJF Alba, viitor cadet la Fălticeni

Publicat

în

Duminică, 2 septembrie, au fost afișate rezultatele admiterii la școlile de subofițeri jandarmi de la Drăgășani și Fălticeni, la care au participat 22 de candidați din județul Alba, iar unul dintre ei nu s-a mai prezentat la proba scrisă. 

Astfel, la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, unde au fost scoase la concurs 344 de locuri, iar ultimul loc a fost ocupat la balotaj, cu 57 de puncte, au fost admiși 3 băieți și două fete din județul Alba.

Cele două tinere sunt Cristina Mădălina Mand, absolventă a Liceului „Corneliu Medrea” Zlatna, promoția 2015 și studentă la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (UAB), respectiv Ana Cristina Todor, din Pianu de Sus, absolventă a Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, în 2012 și a Facultății de Științe Economice a Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

Electrica Furnizare Discount

Tot la Drăgășani au intrat Emanuel Ștefan Georgescu, care a terminat anul trecut Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, Alin Marian Patachi și Răzvan Măceșanu, absolvenți ai Colegiului Economic „D.P. Marțian” Alba Iulia. Candidații se vor prezenta la școală în 10 noiembrie, până la ora 14.00, cu diploma de bacalaureat și foaia matricolă în original, un bagaj minimal și pregătiți de cursuri.

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, au fost admiși 4 băieți, ultimul loc fiind ocupat tot la balotaj, cu 51 de puncte. Cei 4 intrați sunt: Bogdan Dascăl (pe locul 4!), absolvent al Colegiului Economic „D.P. Marțian” și al Facultății de Educație Fizică și Sport a UAB, Vlăduț Pașca Igna, din Horea, absolvent al promoției 2015 a Colegiului Național „Avram Iancu” Cîmpeni, Claudiu Avram, absolvent al Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia, promoția 2013, originar din Teiuș și Darius Iviniș, care a terminat Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, fiind arbitru de fotbal la AJF Alba și fost portar la CS Zlatna. Felicitări și succes în cariera aleasă!

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a FUGIT de la locul faptei

Publicat

în

FOTO| Accident rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a părăsit locul faptei

Un accident rutier a avut loc în cursul serii de miercuri, 4 august, la Aiud.

Potrivit martorilor, șoferul răspunzător pentru producerea accidentului a părăsit locul faptei.

Electrica Furnizare Discount

După cum se poate observa și din imagini, incidentul s-a soldat cu victime, fiind prezenta și o ambulanță SAJ.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

Publicat

în

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

De la sfârșitul lunii septembrie, anumite telefoane mobile inteligente nu vor mai beneficia de serviciile Google. Accesul utilizatorilor de dispozitive Android care folosesc versiunea 2.3.7 – Gingerbread – și versiunile anterioare va fi blocat.

Măsura, care intră în vigoare din 27 septembrie, este concepută pentru a „proteja siguranța utilizatorilor”, spun reprezentanții gigantului IT.

Electrica Furnizare Discount

Cei care vor încerca să acceseze aplicațiile Google după acea dată vor primi un mesaj de eroare. Printre cele mai utilizate aplicații sunt: YouTube, Maps, Gmail, dar și Drive.

Problema va apărea pentru cei care vor încerca să acceseze aplicațiile cu un nume de utilizator și parolă personală, în timp ce cei care sunt deja autentificați ar putea continua să folosească platformele fără dificultăți majore.

Citește și : Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

Cu toate acestea, nu este clar dacă Google nu va bloca de tot software-ul, făcând imposibil un nou acces. Se pare că limitarea accesului ține de imposibilitatea actualizării unui sistem de operare vechi de peste 10 ani, care nu acceptă multe dintre noutăți.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

Publicat

în

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

În vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din Mesentea, primăria Galda de Jos a decis modernizarea unor drumuri și străzi, în cadrul proiectului „Modernizare drumuri și străzi de interes local în localitatea Mesentea, comuna Galda de Jos, județul Alba”.

Traseele studiate au legătură directa la drumul judeţean DJ107K, acesta facand legătură cu DJ107H si mai departe cu DN1.

Electrica Furnizare Discount

Traseele propuse spre modernizare sunt străzi in localitatea Galda de Jos cu limite de proprietate foarte bine conturate.

Prin tema de proiectare se cere elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea străzilor cu o lungime totala de 601.00m.

îmbrăcămintea rutieră şi traseul străzilor sunt neconforme cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică şi socială a regiunii în care se situează, fapt ce necesită modernizarea cât mai rapidă a străzilor considerate pentru îmbunătăţirea viabilităţii, precum şi a confortului şi siguranţei circulaţiei pentru utilizatori.

Străzile analizate se încadrează în categoria de importanţă C (normală) şi în clasa de importanţă III, conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi a H.G. 766/1997 (anexa 3) referitoare la aprobarea unor regulamente privind calitatea în construcţii.

Principala problema este lipsa unui sistem rutier adecvat traficului si scurgerea necontrolata a apelor pluviale către emisar (lipsa sau starea necorespunzatoare a şanţurilor, podeţelor si emisarilor).

În conformitate cu prevederile O.G.R. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificările si completările ulterioare, străzile supuse modernizări din localitatea Mesentea, sunt in proprietatea publica si in administrarea comunei Galda de Jos, calitate in care acesteia ii revine obligaţia de a menţine aceste străzi in starea tehnica corespunzătoare desfăşurării traficului in condiţii de siguranţa.

Nr.crt./ Strada Lungime (m)/ Lăţime carosabil (m)
1 Strada IA 196,5 3,5
2 Strada 1B 142,5 3
3 Strada 2 177 3
4 Strada 3 85 4
Total traseu 601

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare