Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Din redacţie, în echipamentul de intervenţie al pompierilor. Jurnaliștii albaiulieni au devenit salvatori pentru o zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A fi salvator este un privilegiu și o onoare – este concluzia la care au ajuns jurnaliștii albaiulieni după ce au acceptat provocarea lansată de ISU Alba, de a deveni salvatori pentru câteva ore.

Au dat mâna cu pompierii salvatori, au ascultat cu atenție indicaţiile reprezentanţilor ISU Alba, s-au echipat corespunzător, apoi a fost sunată alarma pentru a vedea cum se acționează în situații de urgență. O autospecială pentru stins focul a ieșit din garaj cu girofarele pornite, întocmai ca la cazurile reale.

Echipați cu mănuși, cască și mască de oxigen cu tot cu butelie, jurnaliștii au învățat cum să mânuiască furtunurile și au simțit pe pielea lor ce presupune stingerea unui incendiu.

Măcar o dată în viață am simțit cu toți cât de importanți sunt acești oameni pentru noi, pentru semenii noștri sau chiar pentru cei dragi nouă. Îi vedem zilnic alergând pentru a salva pe cei care au nevoie de ei. E suficient  un „Avem un alt caz!!!” și fără să țină cont de pericole, își fac meseria cum știu mai bine. Sunt medici, asistenți, voluntari, paramedici, pompieri salvatori. Aceștia sunt oamenii care intervin atunci când e vorba de limita dintre viață și moarte.

Aproape întotdeauna, salvatorii rămân în anonimat. Iar atunci când sunt întrebați, vorbesc cu modestie despre meritele lor şi cu o naturaleţe greu de închipuit despre cum e să-ţi rişti viaţa ca să-i salvezi pe alţii. Este o meserie care te solicită, dar și care te face să atingi limite pe care în viața de zi cu zi nu crezi că le poți atinge.

Misiunea pompierilor nu e doar să stingă focul. Pompierul protejează și salvează vieți. Acordă primul ajutor. Intervin când sunt oameni sau animale în pericol. Orice viață e importantă!

Albaiulienii îi pot întâlni pe salvatorii din cadrul ISU Alba vineri, 13 septembrie, între orele 11:00 – 15:00, în Piața Cetății, cu ocazia „Zilei pompierilor din România”. Cu această ocazie, va fi expusă tehnica de intervenție pentru stingerea incendiilor, descarcerare, acordare prim ajutor calificat, salvari de la înălțime și salvări de la înec.

De asemenea, vor fi pregătite și câteva ateliere atât pentru cei mici cât și pentru adulți pentru a deprinde câteva reguli minime de respectat pentru a fi în siguranță!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale

Unirea Ziarul

Publicat

în

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale Primăria comunei Gârbova se pregătește să aducă ultima utilitate care le mai lipsește cetățenilor, gazul metan. Proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale în comuna Gârbova”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, este o prioritate pentru primarul Ioan Muntean. Astfel, cetățenii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea