Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Dezamăgire baschetbalistică în Cetatea Marii Uniri | CSU LPS Alba Iulia a ratat obiectivul: promovarea în Liga Naţională!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SCM Timișoara și Rapid București sunt formațiile care au obținut promovarea în Liga Națională de baschet feminin după ce s-au impus în meciurile decisive din ultima zi a turneului din Sala “Constantin Jude” din Timişoara. În schimb, dezamăgire pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, CSU LPS Alba Iulia ratând obiectivul fixat, acela de a reveni în elita baschetului feminin autohton, părăsită vara trecută, din motive financiare, din postura de vicecampioană!

*Anticipările lui Nicuşor Marcu s-au adeverit!

Înaintea turneului decisiv, Nicuşor Marcu, antrenorul tinerei formaţii albaiuliene, a declarat că suntem “cotaţi cu şansa a patra”, pronosticul său adeverindu-se, din păcate, chiar dacă CSU LPS Alba Iulia a debutat excelent, cu o victorie de senzaţie, împotriva gazdelor. Însă, totul s-a năruit şi au urmat două înfrângeri consecutive, echivalente cu clasarea pe poziţia a 4-a, CSU LPS Alba Iulia eşuând, deşi a avut promovarea la îndemână (dacă învingea în al doilea joc pe Agronomia Bucureşti). Turneul de promovare a fost unul spectaculos, încărcat de suspans, înaintea ultimei zi cele patru combatante având fiecare câte o victorie şi un eşec, şansele fiind egale! În aceste condiții meciurile au devenit decisive, iar învingătoarele promovau, fără a depinde de rezultatul celeilalte partide. Rapid București a fost prima echipă care și-a asigurat revenirea pe prima scenă a baschetului românesc după ce s-a impus cu 65-54 în prima partidă de duminică, pe sferturi: 17-11, 16-11, 16-9 și 16-23. Gazdele de la SCM Timișoara au câștigat meciul care a închis turneul, 68-46 în fața Agronomiei București, pe sferturi 13-8, 13-14, 24-11 și 18-13. „Alb-violetele” au câștigat turneul cu două victorii și o înfrângere, având avantajul rezultatului direct cu Rapid.

Rapid București și CSU LPS Alba Iulia au jucat prima “finală”, iar “alb-vişiniele” au condus de la început, fără a mai ceda conducerea până la final: 17-11 a fost la prima pauză, 33-22 la jumătatea partidei, 49-31 la ultima pauză și 65-54 la final.  Mădălina Geleriu a fost cea mai bună marcatoare a celor din Alba Iulia cu 18 puncte, urmată de Kelly Walter cu 17, Plăvițu 10 puncte, Fleșer 5 și Rusu 4 puncte.

De menționat că în primele patru partide ale turneului s-au  impus formațiile care au figurat ca gazde și au jucat în alb. Regula s-a respectat și în ultima zi. Rapidul a fost trecut ca și gazdă la primul meci și a jucat în alb. Ioana Pinter le-a trimis în 5-ul de start pe Stan, Nicolaescu, Burlakova, Stănici (Diaconu) și Lovasz. CSU LPS Alba Iulia a evoluat în albastru și Nicușor Marcu a început partida cu Plăvițu, M. Geleriu, Rusu, Fleșer și Walter. Burlakova a deschis scorul și Walter a egalat la 2. Stan a făcut 4-2 pentru alb-vișinii care din acel moment nu au mai cedat conducerea până la final. 17-11 a fost la prima pauză, 33-22 la jumătatea partidei, 49-31 la ultima pauză și 65-54 la final. CS Rapid București a câștigat astfel prima finală pentru promovare și și-a asigurat revenirea în elită chiar în sala unde picau cu ceva mai mult de un an în urmă.

Natalia Burlakova a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte, urmată de Florina Stănici (Diaconu). Pentru Rapid au mai înscris: Stan 6 puncte, Lovasz 6, Vlad 3, Bejan 2 puncte, Matei 1 punct (+13 recuperări) și Țicu 1 punct. Mădălina Geleriu a fost cea mai bună marcatoare a celor din Alba Iulia cu 18 puncte, urmată de Kelly Walter cu 17. Pentru CSU LPS au mai înscris: Plăvițu 10 puncte, Fleșer 5 și Rusu 4 puncte. Bucureștencele au făcut diferența cu cele 48 de puncte înscrise din spațiul de trei secunde, față de 24. Rapidul a marcat 27 de aruncări de două puncte din 58 încercate (47%), 1 din 10 șuturi de la distanță și 8 din 13 libere (62%). CSU LPS Alba Iulia a reușit 15 aruncări de două puncte din 53 (28%), 5 din 24 de afară (21%) și 9 din 12 libere (75%). Formația din capitală a dominat la recuperare cu 64 de mingi prinse la panou (12 ofensive/52 defensive), cu 30 mai mult decât ale adversarelor (5/29). 7-0 a fost scorul la puncte marcate după recuperări ofensive, 22-12 la pase decisive și 26-14 la mingi pierdute

Sursa: text-foto, sporttim.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea