FOTO Depuneri de coroane și jerbe de flori, la Alba Iulia, în memoria eroilor martiri Horea, Cloșca și Crișan

Ceremonialul de depuneri de coroane și jerbe de flori pentru marcarea a 231 de ani de la martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan a avut loc vineri, 26 februarie, la Alba Iulia.

Coroane la Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan35Coroane și jerbe de flori s-au depus la Obeliscul lui ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, de la ora 10.00, și la monumentul de pe Dealul Furcilor de la ora 11.00.

ELIT

Manifestările au început cu intonarea intonarea imnului național al României și au continuat cu alocuțiuni privind semnificația evenimentului.

Au depus coroane și jerbe de flori reprezentanți ai Camerei Deputaților, Instituției Prefectului Alba, Primăriei Alba Iulia, Consiliului Județean Alba, partidelor politice, societății civile, Colegiului Național ”HCC” din Alba Iulia.

Mihail David - 2020

Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan este o răscoală ţărănească izbucnită în anul 1784, a iobagilor români din Munţii Apuseni, care a fost condusă de Horea, Cloșca și Crișan. Horea și Cloșca au fost martirizați la 28 februarie 1785, pe platoul „La furci” lângă Alba Iulia. După execuția celor doi martiri ai Transilvaniei și ai neamului romanesc, execuția prin tragere pe roata a fost abolită din codul penal austriac.

(D.S.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Gâgă 26 februarie 2016 at 15:39

Acei copii care depun coroana nici nu știu unde a avut locul supliciului comandat la viena (care a finanțat recondiționarea cetății de iobagii zilelor noastre ) și executat de honved !…slugi ne-am născut slugi o să murim pentru că conducătorii noștrii se fac că lucrează pentru tine, pt mine … și noi tot ca proștii..

costelus 26 februarie 2016 at 16:02

Mircea Hava mare primar de Alba Iulia ca bun roman ce este a lipsit de la festivitati, dumnealui a fost La Rimetea sa depuna o coroana eroului local Kerestei Laios pentru care un roman cu multi ani in urma a fost amendat pentru ca acest caine nesimtit si-a permis sa latre dupa unguras cand trecea pe ulita. Multumim din inima urmasilor bratienilor ca ne propun din nou sa votam la vara un mare patriot ungur de Bihor primar.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...