Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Decembrie, luna cadourilor: Persoanele din centrele din cadrul DGASPC Alba au primit daruri, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Decembrie, luna cadourilor: Persoanele din centrele din cadrul DGASPC Alba au primit daruri, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarnă ne bat în geam şi ne amintesc că avem nevoie de foarte puţine lucruri pentru a fi fericiţi, iar oamenii încep să devină mai buni, mai generoşi. Adevărata bucurie a Crăciunului nu este adusă de agitaţia şi graba de a face cât mai multe lucruri. Adevărata bucurie a Crăciunului o găsim când îi punem pe cei de lângă noi în centrul preocupărilor noastre din această perioadă. Modul în care sărbătorim Crăciunul ar trebui să reflecte dragostea şi altruismul.

A da, nu a primi, face ca spiritul Crăciunului să înflorească pe deplin. Suntem mai buni unii cu alţii. Ne străduim, cu dragoste în inimi, să-i ajutăm pe cei mai puţin favorizaţi. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi, din plin, compasiune, să dăruiești fără a aștepta recunoștință.

Prilejul de a fi mai buni ni se oferă în fiecare moment al anului, însă Crăciunul are ceva în plus faţă de restul momentelor: nu-i putem rezista, căci toţi aşteptăm venirea lui Moş Crăciun, toţi aşteptăm să ne strângem în jurul bradului, să dăruim, să primim şi să împărţim cu cei dragi aceste momente magice şi să ne amintim că atunci când eram copii credeam că toată lumea se schimbă cu un brad, zăpadă şi artificii.

Pregătirile speciale, ce se fac, de regulă, în preajma sărbătorilor sunt în linie dreaptă în toate centrele rezidențiale aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba și, pentru a-l întâmpina cum se cuvine pe Moș Crăciun, copiii/tinerii şi persoanele adulte cu dizabilităţi, s-au pregătit din timp și au confecționat felicitări și ornamente pentru împodobirea bradului și a camerelor unde locuiesc, au învățat și repetat colinde, iar Moș Crăciun și-a trimis deja ajutoarele sale pentru a împărți daruri pentru toți cei care îl așteptă cu nerăbdare.

Astfel, în această săptămână cei 140 de beneficiarii ai serviciilor oferite în cadrul Centrului de zi pentru copii cu dizabilități ”Arnsberg” Alba Iulia – copii cu deficienţe (uşoare, medii,severe), neurologice, psihice, motorii sau diagnostice asociate care au domiciliul în judeţul Alba, au primit cadouri de la Moș Crăciun, prin mesagerul acestuia – doamna Panait Ileana Nicoleta, președintele Fundației ”HELENE” Alba Iulia.

Centrele rezidențiale de tip familial din zona Blaj au fost vizitate, încă de la începutul săptămânii de ajutoarele lui Moș Crăciun: Fundaţia ”Mission Without Borders” România – Sibiu, elevii echipei RUBIX a Colegiului Național „Ioan Micu Clain” Blaj, Primăria municipiului Blaj, membrii Bisericii Penticostale Blaj, membrii Partidului Uniunea Salvați România – Filiala Blaj și familia Cristian și Alinda Rus, care pe lângă cadouri a oferit și o cină festivă copiilor/tinerilor ocrotiți în Casa de tip familial în comunitate și Centrul de primire în regim de urgență Blaj.

De asemenea, în aceste zile copii ocrotiţi la Centrul maternal „Speranţa” şi Casa de tip familial „Pinochio” Alba Iulia au primit vizita unor persoane cu suflet mare care au adus cadouri și s-au bucurat de pachetele oferite de firma Holzindustrie Schweighofer SRL Sebeș.

”Cele mai frumoase cadouri nu le găsim sub bradul de Crăciun, cele mai frumoase cadouri sunt în inima și în gândurile noastre. Faptele și gândurile noastre bune, alături de mirosul de cozonaci și acordurile de colinde tradiționale creează o atmosferă de sărbătoare, ne face să fim puțin mai optimişti, mai veseli și mai încrezători în viitor.

Pe această cale, mulțumim tuturor colaboratorilor și partenerilor instituției noastre care ne-au sprijinit și se implică în ajutorarea semenilor ori de câte ori este nevoie. Suntem recunoscători tuturor că Moș Crăciun continuă să vină în fiecare an încărcat de daruri pentru toți beneficiarii sistemului de protecție socială, dovedind dragoste şi omenie.

În fiecare an, spiritul Crăciunului renaște în sufletul nostru și trebuie să-l primim cu bucurie, cu pace, cu înțelegere, cu smerenie, cu casele și sufletele curate și împăcate. Sărbătorile Crăciunului si Anului Nou să vă aducă tot ce-i mai bun pe lume, multă iubire, fericire și sănătate!”, Frăcea Valentin-Ioan, director general DGASPC Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General

Unirea Ziarul

Publicat

în

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General Consiliul local al comunei Roșia Montană a aprobat în ședința din 18 aprilie 2024 încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Consiliul Județean Alba. Hotărârea are […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea