Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: De mâine, în Cetatea Alba Carolina, start la plimbări pe două roți cu bicicletele IVelo

Ziarul Unirea

Publicat

în

biciclete008De mâine, 8 aprilie 2014, bicicletele pe care Asociația Green Revolution le pune la dispoziția albaiulienilor și turiștilor amatori de plimbări pe două roți vor împânzi Cetatea Alba Carolina.

Reprezențanții administrației locale ne-au confirmat că centrul de închirieri amplasat în apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor se va deschide la ora 9.30 când va avea loc inaugurarea oficială în cadrul căreia inițiatorii proiectului vor oferi detalii despre condițiile de închiriere și orarul de funcționare.

Bicicletele vor fi folosite gratuit de persoanele cu vârste de până la 16 ani şi de pensionari, iar iar pentru ceilalţi solicitanţi se va percepe un tarif de 3 lei/h sau 15 lei/24h (conform Protocolului de Colaborare încheiat cu Primaria Alba Iulia).

Reamintim că este vorba despre un parteneriat între Primăria Alba Iulia și Asociația Green Revolution din București. Municipalitatea a transmis spre folosință gratuită spațiul, iar asociația pune la dispoziție 60 de biciclete achiziţionate în cadrul Programului IVelo.

Misiunea Programului este introducerea bicicletei în peisajul vieţii urbane ca mijloc de transport alternativ. Lansat în 9 mai 2010 de Green Revolution şi Raiffeisen Bank, IVelo este prezent în Bucureşti, Buftea, Braşov, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Cu 11 centre de închiriere a bicicletelor şi aproximativ 1.000 de biciclete, IVelo a înregistrat 820.000 de utilizări în cei 4 ani de activitate. IVelo este cel mai important proiect multianual de bike-sharing din Romania”, precizează reprezentanții asociației.

[nggallery id=1433]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea