Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| De Crăciun în Piaţa Cetăţii, lipsesc nămeţii dar…e mirajul gheţii. Distracţie pe patine şi relaxare la căsuţele cu vin fiert. Zeci de albaiulieni au ieşit la plimbare prin centrul istoric

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

piata cetatii de craciun29După masa copioasă şi momentele de tihnă în familie, joi, în prima zi de Crăciun, zeci de albaiulieni, tineri şi în vârstă, au ales să facă o plimbare prin Piaţa Cetăţii, la distracţie pe patine sau pur şi simplu pentru o gură de aer sau relaxare la căsuţele cu vin fiert din Cetate. Vremea mai degrabă de primăvară decât de iarnă a contribuit probabil la decizia lor.

Sărmăluţele au fost înlocuite cu hot-dog, dar şi dulciurile precum piata cetatii de craciun52vata pe băţ sau turta dulce „le-a tras cu ochiul”  micuţilor. 

Principalul punct de atracţie din Parcul Sărbătorilor de Iarnă este patinoarul amplasat în Piaţa Cetăţii. În lipsa zăpezii, atât tineri cât şi adulţi, care iubesc sportul pe gheaţă au luat cu asalt patinoarul şi s-au bucurat de răcoarea gheţii în prima zi de Crăciun. Chiar şi cei fără experienţă într-ale patinajului s-au încumetat la o tură pe gheaţă, cu “pinguinul ajutător”, asta dacă nu şi-au convis părinţii sau bunicii să intre cu ei pe patinoar.

Dpiata cetatii de craciun01e cum ajungi în Piaţa Cetăţii se aud colindele, de la căsuţele amenajate aici, iar gândul la gustul de vin fiert sau ciocolată caldă i-a atras pe mulţi înăuntru. Şi căsuţa cu podoabe decorative specifice sărbătorilor de iarnă a fost “vizitată” de albaiulieni.

Desigur, cei care au ales să se distreze în zona istorică a oraşului s-au putut bucura de farmecul magiei sărbătorilor ce a cuprins Piaţa Cetăţii, de tot ceea ce îi întâmpină aici, în această perioadă: elementele piata cetatii de craciun57decorative luminate, precum pinguinul, omul de zăpadă sau îngeraşii, Moş Crăciun, bradul cu mii de luminiţe, sau ieslea naşterii Mântuitorului, cu care mulţi dintre ei s-au fotografiat.

[nggallery id=2844]

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea