Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: ”Curcubeul copilăriei” peste grădiniţele arondate Şcolii Gimnaziale Singidava Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Chiar dacă vacanța de vară este abia la început, la grădiniţele Vonicel şi Prichindel, arondate Şcolii Gimnaziale Singidava Cugir s-au desfăşurat mult aşteptatele ateliere de vară pentru preşcolari.

curcubeul copilariei cugir013Activităţile atractive desfăşurate au avut loc în cadrul Proiectului educaţional „Curcubeul copilăriei”,  încheiat de Asociaţia “Chora” reprezentată de Diana Morar şi Şcoala Gimnazială Singidava reprezentată de director  adjunct Floare Vlasea.

Pe parcursul celor 10 zile de proiect, copiii au descoperit lumea fascinantă a copilăriei prin intermediul culorilor curcubeului, alături de educatoarele: Berta Căluşer, Lucia Durduc de la G.P.N. Voinicel şi Diana Sbuchea, Adina Trifa, Elena Ţigan, Alina Rotaru, Oana Maierescu, Alexandra Moga, Maria Luca, Mihaela Urieşu şi Ilona Bîrsan de la G.P.P.Prichindel Cugir.

Fiecare zi a purtat un nume,  asociat culorilor curcubeului. Zilnic copiii au interacţionat cu ceva nou şi au învăţat, prin joc, despre ei înşişi şi despre ceilalţi locuitori ai planetei, despre animale, plante, aer, apă – despre VIAŢĂ.

Roşu, prima culoare din curcubeu a fost asociată cu cei ce ne salvează vieţile: SMURD şi pompieri. Iniţiala culorii oranj, i-a purtat pe notele „Orchestrei muzicale” la Casa de cultură a oraşului Cugir. Emoţiile copiilor au prins culoare prin intermediul poveştilor. Ziua în care copiii au participat la un picnic într-o poiană de la marginea oraşului, s-a numit „Verde înseamnă VIAŢĂ!”, unde s-au organizat concursuri sportive şi distractive. „APA, izvor de sănătate!” , a fost ziua când cei mici, au avut ocazia să viziteze Barajul de apă al oraşului, unde au văzut etapele prin care apa este purificată ca să fie potabilă. Indigo a însemnat călătoria în  „Lumea artelor!” şi a fost momentul când copiii şi-au personalizat prin ştampilare, tricourile cu ajutorul vopselelor textile. Utima culoare a curcubeului, violet ne-a oferit sănătate prin vitaminele din fructele şi legumele viu colorate.

În ultima zi a acestor ateliere, părinţii au participat, alături de copii, la festivitatea de închidere, unde şi-au reamintit cele mai importante momente ale activităţilor şi au vizitat expoziţia cu produsele realizate de ei. (C.P.)

[nggallery id=2422]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea