FOTO. Cum va arăta stațiunea balneo-climaterică de cinci stele de la Ocna Mureș și locul în care va fi realizată investiția de 8,4 milioane de euro

Peste 8,4 milioane de euro vor fi investiți într-o stațiune balneo-climaterică cu centre de sănătate, recuperare, înfrumusețare și agrement, la Ocna Mureș, oraș care a punctat zeci de ani pe harta turistică a României prin băile sărate, momentul de glorie fiind atins în 1980.

Ocna Mureș este un oraș care a oferit în trecut mai multe instalații de tratament, însă în ultimii ani a fost șters de pe harta turistică a României.

ELIT

Consiliul Județean Alba și Primăria acestui oraș au decis să investească peste 8,4 milioane de euro într-un obiectiv turistic important, o stațiune balneo-climaterică cu bază de tratament și agrement.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Aceasta va avea spații cu destinații multiple, între care o bază de agrement cu o sală de fitness, un restaurant, mai multe săli pentru tratamente terapeutice, recuperare medicală, înfrumusețare și sănătate, un magazin de echipamente și produse balneare și cosmetice, piscine și locuri de joacă pentru copii. Stațiunea va oferi, totodată, mai multe servicii prin centrele de sănătate, recuperare, bunăstare, înfrumusețare și divertisment. De asemenea, obiectivul va avea o bază proprie de cură balneară cu săli de tratament, piscine de tratament, săli de consultaţii medicale și masaj, dar și spații pentru practicarea de activități sportive cu piscine exterioare, saune și săli de gimnastică.

Consilierii județeni din Alba au aprobat, joi, două proiecte de hotărâre privind  asocierea între Consiliul Județean și Primăria Ocna Mureș în vederea realizării în comun a stațiunii balneo-climaterice, pe o suprafață de 10.656 de metri pătrați.

Astfel, baza de tratament și agrement ar urma să fie finalizată la începutul anului 2020, iar lucrările vor începe în câteva luni.

Bazinele exterioare vor avea o suprafață peste 1.700 de metri pătrați, iar în jurul acestora vor fi amenajate spații verzi, unde se vor planta arbuști și tufișuri, potrivit proiectelor de hotărâre aprobate în ședința CJ Alba.

Investiția se realizează ținând cont de potențialul balnear al apelor care se află în Ocna Mureș, iar bază de tratament va deservi atât locuitorii orașului, zonă limitrofă, dar și potențialii turiști.

Primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler, a declarat, joi, că acest proiect este un început pentru revenirea economică a orașului.

”Acesta nu va rezolva toate problemele economice ori sociale ale locuitorilor, dar dă startul unei relansări economice bazate pe resurse naturale aproape nelimitate, relansează în domeniul tratamentului balneoclimateric din România un brand de prestigiu: Băile Sărate Ocna Mureș. Baza de tratament este primul pas, dar este un pas mare pentru că această investiție nu se adresează numai locuitorilor județului Alba, ci tuturor acelora, care în suferință fiind, își pot găsi vindecarea utilizând bogățiile naturale ale orașului Ocna Mureș”, a spus Silviu Vințeler.

Locul în care va fi realizată investiția – strada Fabricii 

Zeci de ani „oraşul sării“, Ocna Mureş, judeţul Alba, a punctat pe harta turistică a României prin băile sărate. Încă din 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de regimul comunist.

Baile Ocna Mures au fost zeci de ani principala atracţie a oraşului pentru cei care sufereau de afecţiuni reumatice şi ginecologice. Datele statistice arată că în anii 1980, ajungeau aici, în fiecare an, între 7.500-8.000 de oameni din întreaga ţară. Pe harta turistică a ţării era cotată pe locul doi, după Slănic-Moldova.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO: Volei Alba Blaj – FC Argeș 3-0 | Campioana, succes lejer de 8 martie

Volei Alba Blaj, campioana României, a obținut o victorie lejeră, de 8 martie, 3-0 (25-11, 25-15, 25-17), în turneul de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

Curios 24 februarie 2017 at 13:00

O Alta Intrebare…
De unde se va alimenta complexul cu apa sarata? Salina este pe line moarta… sondele is in conservare….

Comentariile sunt oprite