Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Cum va arăta Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Investiție de 1.600.000 de euro pentru modernizarea celui de-al doilea mare colegiu din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia va investi 1.600.000 de euro pentru modernizarea Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Până la începerea lucrărilor, reprezentanții administrației locale caută soluții pentru relocarea a 22 de clase de elevi. Durata de realizare a lucrărilor este de 2 ani.

“Nu, nu e o școală din Norvegia, ci pur și simplu anticiparea a cum va arăta Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Alba Iulia. O să vă spun cu ce vom acoperi această aparență digitală: o transformare totală de la gard, până la dotare.

Al doilea cel mai mare liceu (colegiu) din Alba Iulia primește garanția unui nou centenar de existență și performanță 1600000 de euro și aproximativ doi ani sunt primele cifre din contabilitatea acestei transformări. Însă, până să trecem în CV-ul comUNITATII realizarea, căutăm soluții pentru a corecta cât mai convenabil neajunsul de a reloca elevii a 22 de clase.

Lucru pe care oricât de bine l-am planifica e posibil să schimbe puțin secvența prin care cursurile se vor ține exclusiv dimineața. Vom reveni cu soluția propusă și mă aștept ca Inspectoratul Școlar să nu trateze dramatic,alarmant și nejustificat situația.

Deocamdată, dorința mea este ca elevii, părinții și profesorii să înțeleagă că nicio provocare nu este prea mare pentru a obține ceva cu adevărat important”, a scris edilul Mircea Hava într-o postare pe facebook.

Colegiul este o școală economică în care foarte mulți aveau încredere. În perioada 1926-1929 se construiește “Căminul Ucenicilor”, a doua școală de profil meserii din acea vreme din Alba Iulia. Unitatea școlară s-a înființat în 1974 și a purtat numele de Liceul Economic Alba Iulia. Unitatea a avut profilul comerț și alimentație publică, ulterior adăugându–se profilul finanțe contabilitate. De-a lungul timpului, numele instituției s-a schimbat de mai multe ori, în momentul de față numindu-se Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, în memoria marelui statistician, originar din județul Alba. Pentru judeţul Alba, liceul a devenit o unitate reprezentativă, în sensul că de la înfiinţare a asigurat tot necesarul de cadre de specialitate pentru toate formele de învăţământ.

Școala este singurul ofertant viabil de formare profesională în profilul servicii – reuniți într-un parteneriat – elevi, profesori, părinți, agenți economici, comunitate – pentru a forma absolvenți competenți, autonomi, responsabili, în măsură să decidă asupra propriei cariere și să devină astfel cetățeni activi în societate.

[nggallery id=6138]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română după ce au obținut Premiul I la faza județeană a concursului. Alte două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea