FOTO: Cum și-a arătat Papa Francisc aprecierea față de Patriarhului Daniel: Niciun papă nu a mai făcut așa ceva în fața unui patriarh

Sanctitatea Sa Papa Francisc a sosit vineri în România pentru o vizită de trei zile, ce se desfăşoară sub motto-ul “Să mergem împreună!”, menită să consolideze dialogul cu Biserica Ortodoxă şi să sprijine minorităţile, atât religioase, cât şi etnice.

Înainte de a ajunge în România, Papa Francisc a primit și acceptul Patriarhului Daniel, așa cum se face în orice țară ortodoxă vizitată de un lider al bisericii catolice.

La Palatul Cotroceni, acolo unde s-au văzut pentru prima dată, înainte de întâlnirea de la Palatul Patriarhal și de rugăciunea comună de la Catedrala Mântuirii Neamului, papa a făcut un gest considerat suprem, un gest pe care niciun alt papă nu l-a făcut față de un patriarh ortodox, cu atât mai puțin față de unul român, potrivit stiripesurse.ro.

La Cotroceni, papa Francisc s-a aplecat în fața Patriarhului Daniel și i-a sărutat engolpionul arhieresc (n.r. un medalion cu o icoană în care este reprezentată Maica Domnului). În plus, un alt gest care a arătat aprecierea papei față de întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost folosirea apelativului ”dragă frate Daniel”, în discursul rostit la Palatul Cotroceni.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...