Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Cum arată noul Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice din Aiud. Peste 4 milioane de lei, investiți pentru părinții și bunicii din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum arată noul Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice din Aiud. Peste 4 milioane de lei, investiți pentru părinții și bunicii din oraș

Primăria Aiud a anunțat cu bucurie finalizarea lucrărilor la noul Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice, în cadrul proiectului numit „Respect pentru Bunicii Comunității Aiudene”.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea calității vieții pentru bătrânii din comunitate.

Recepția oficială a avut loc astăzi și a fost marcată de prezența oficialităților locale și a reprezentanților Asociației Serviciul de Ajutor Maltez în România – filiala Aiud, partenerii implicați în acest proiect de importanță vitală.

Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice face parte dintr-un plan complex de dezvoltare, care include și înființarea unei cantine sociale și a unei unități de îngrijire la domiciliu. Valoarea totală a acestui proiect impresionant se ridică la 4.364.205,77 lei, iar sursele de finanțare sunt variate:

– 3.048.254,29 lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).
– 498.474,52 lei sunt alocate din bugetul național.
– UAT Municipiul Aiud a contribuit cu o cofinanțare eligibilă de 39.452,68 lei și o cofinanțare neeligibilă de 362.771,01 lei.
– Serviciul de Ajutor Maltez în România a susținut proiectul cu o cofinanțare eligibilă de 32.929,96 lei și o cofinanțare neeligibilă de 382.323,31 lei.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și a fost pus în aplicare de către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Aiud, în parteneriat strâns cu Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România – filiala Aiud. Implementarea la nivel național este coordonată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organismul intermediar responsabil cu monitorizarea și implementarea proiectelor în Regiunea Centru.

Următorul pas în procesul de dezvoltare a acestui centru vital pentru comunitatea locală constă în selectarea unui furnizor de servicii specializate, care va gestiona și coordona activitățile desfășurate în cadrul Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea