Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Cum arată noul Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice din Aiud. Peste 4 milioane de lei, investiți pentru părinții și bunicii din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum arată noul Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice din Aiud. Peste 4 milioane de lei, investiți pentru părinții și bunicii din oraș

Primăria Aiud a anunțat cu bucurie finalizarea lucrărilor la noul Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice, în cadrul proiectului numit „Respect pentru Bunicii Comunității Aiudene”.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea calității vieții pentru bătrânii din comunitate.

Recepția oficială a avut loc astăzi și a fost marcată de prezența oficialităților locale și a reprezentanților Asociației Serviciul de Ajutor Maltez în România – filiala Aiud, partenerii implicați în acest proiect de importanță vitală.

Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice face parte dintr-un plan complex de dezvoltare, care include și înființarea unei cantine sociale și a unei unități de îngrijire la domiciliu. Valoarea totală a acestui proiect impresionant se ridică la 4.364.205,77 lei, iar sursele de finanțare sunt variate:

– 3.048.254,29 lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).
– 498.474,52 lei sunt alocate din bugetul național.
– UAT Municipiul Aiud a contribuit cu o cofinanțare eligibilă de 39.452,68 lei și o cofinanțare neeligibilă de 362.771,01 lei.
– Serviciul de Ajutor Maltez în România a susținut proiectul cu o cofinanțare eligibilă de 32.929,96 lei și o cofinanțare neeligibilă de 382.323,31 lei.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și a fost pus în aplicare de către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Aiud, în parteneriat strâns cu Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România – filiala Aiud. Implementarea la nivel național este coordonată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organismul intermediar responsabil cu monitorizarea și implementarea proiectelor în Regiunea Centru.

Următorul pas în procesul de dezvoltare a acestui centru vital pentru comunitatea locală constă în selectarea unui furnizor de servicii specializate, care va gestiona și coordona activitățile desfășurate în cadrul Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10 decembrie | Spectacolul musical pentru copii „Erus și Valea Recunoștinței” al celebrei Opere Comice pentru Copii, la Inspire Cinema din Alba Mall, din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie | Spectacolul musical pentru copii „Erus și Valea Recunoștinței” al celebrei Opere Comice pentru Copii, la cinematograful din Alba Mall, din Alba Iulia Teatru la Cinema are plăcerea să anunțe că duminică, 10 decembrie, de la ora 11:30, locuitorii orașului Alba Iulia sunt invitați să urmărească, proiectat pe marele ecran al cinematografului, ÎN […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare