Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Cugireanul Andrei Sovereşan va alerga la ultra-maratonul montan TRANSYLVANIA 100

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste câteva zile, în 16 mai, cugireanul Andrei Sovereşan va alerga 150 de km prin Masivul Bucegi, în cadrul ultra-maratonului montan TRANSYLVANIA 100 (100k & 50k). Atletul cugirean se va reuni la linia de start alături de concurenţi din ţări precum: Danemarca, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Grecia, Polonia, Lituania, Franţa, Rusia, America, Noua Zeelandă şi nu în ultimul rând România.

11155025_637990833011648_5737277568644608559_oEste al doilea ultra-maraton montan la care particip, după ce anul trecut în septembrie am terminat un traseu de 106 km în Bucegi după 29 de ore, pe locul 1. La concursul din 16 mai particip în echipă cu Cozmin Ardelean şi ne-am propus să terminăm cursa sub 24 de ore. Nu speram la locuri fruntaşe pentru că ne întrecem cu peste 100 de concurenţi din 10 ţări, dar sperăm să terminăm cursa în timp util pentru a putea primi cele 3 puncte UTMB”, a declarat Andrei Sovereşan.

Punctele UTMB se acumulează din maratoane şi ultra maratoane cu dificultate iar scopul lor este acela de a oferi posibilitatea participării la cursa etalon a alergării montane, Ultra Trail du Mont Blanc. Punctele sunt valabile doi ani, iar după Transylvania Trail Traverse din 2014, Andrei deţine 4 puncte.

Anul acesta vizez cât mai multe curse din care pot obţine astfel de puncte în speranţa că în 2016 să reprezint Cugirul şi România în cursă din Franţa”, ne-a mărturisit tânărul atlet.

Până atunci, cugireanul este pregătit să pornească în ultra-maratonul montan care începe de la poalele faimosului castel Bran şi traversează una dintre cele mai misterioase şi frumoase zone nu doar din ţară, ci şi din Europa de Est. Traseul prin decorul muntos al Transilvaniei nu este uşor: poteci înguste şi şerpuite care străbat păduri seculare sau platouri alpine şi creşte bătute de vânt vor face legătura într-o buclă ce va traversa Munţii Bucegi, urcând şi coborând multe mii de metri înainte de a ajunge înapoi la Castelul Bran.

Dificultatea traseului reprezintă o aventură mult aşteptată de către tânărul cugirean a cărui emoţii sunt legate în primul rând de condiţiile meteo: “singurele emoţii pe care le am acum sunt legate de grosimea stratului de zăpadă, care la Vârful Omu depăşeşte 1 metru şi de urşi, zilele trecute un alergător fiind atacat de urs, lângă Predeal”,

Anul acesta, Andrei Sovereşan a obţinut locuri fruntaşe la mai multe competiţii, cum ar fi: loc 3 – Parângul Night challenge, loc 2 general şi 1 categorie – Aiud Maraton, Locul 2 ştafeta mixtă-Maratonul Internaţional Cluj.

[nggallery id=464]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea