Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Cugir: Secretarul de stat Stelian Fedorca a vizitat şcoala profesională de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Timp de aproape trei ore, secrtarul de stat din Minnisterul Educaţiei Naţionale, Stelian Fedorca a fost oaspete al Colegiului Tehnic „I.D.Lăzărescu” Cugir, într-o vizită ce a avut drept obiectiv constatarea la faţa locului a felului în care şcoala profesională a luat startul în noul sistem dual, implementat la această unitate de învăţământ.

Oficialul a fost însoţit în vizita sa de sociologul Vasile Burtea – consilier al Ministrului Educaţiei Naţionale şi de către prof.Vasile Moga – consilier cabinet secretar de stat învăţământ preuniversitar MEN.

Cei trei reprezentanţi ai ministerului au fost întâmpinaţi de către primarul oraşului Adrian Teban, inspectorul general al ISJ Alba – prof. Dorin Sandea, inspectorul adj. al ISJ – Rodica Groza, Diana Morar -reprezentant agenţi economici (Nova Grup) şi nu în ultimul rând de către gazdele acestei reuniuni, ing. Alexandru Micaciu -directorul Colegiului Tehnic I.D.Lăzărescu şi prof. Nicu Ion-director adjunct.

Noul sistem de învăţământ implementat după modelul şcolii germane profesionale „Kronstadt” reprezintă un proiect care are ca parteneri Primăria Cugir, Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu, Inspectoratul Şcolar Judeţean, precum şi şase agenţi economici locali, şi anume: SC Fabrica de Arme, Nova Grup, SC UM Cugir Sa, SC TEA Cugir, Sculărie SRL, şi „Oţeluri şi debitări” Cugir.

După dezbaterile desfăşurate la sediul colegiului tehnic, delegaţia MEN împreună cu reprezentanţii instituţiilor şi unităţilor partenere au făcut o vizită la clasa în care îşi desfăşoară cursurile elevii şcolii profesionale, în noul sistem de învăţământ, prilej cu care atât secretarul de stat cât şi invitaţii prezenţi au purtat discuţii cu aceştia. A urmat apoi o vizită la atelierul din cadrul şcolii în care aceştia urmează să desfăşoare o parte din activitatea practică, iar ultima parte a deplasării s-a consumat la firma „Nova Grup”, un prestigios agent economic local, oficiile de gazdă fiind făcute de reprezentanta societăţii, dna Diana Morar. Respectiva firmă va oferi condiţiile de activitate practică în atelierele firmei, pentru un număr de şase elevi, care vor primii burse, iar după absolvire vor deveni salariaţi ai societăţii respective. (C. P.)

[nggallery id=267]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea