Foto Cugir: Elevii au arătat că le pasă de semenii lor
Casa Orăşenească de Cultură din Cugir a găzduit joi seara un spectacol caritabil înainte de Paşte, organizat de elevii Colegiului Naţional „David Prodan”, în parteneriat cu elevii Liceului de Muzică şi Arte plastice din Alba Iulia, cu dorinţa de a strânge donaţii pentru a ajuta familiile nevoiaşe din localitate.
Chiar dacă numărul participanţilor n-a mai fost ca la manifestările din anii precedenţi, organizate cu prilejul sărbătorilor de Paşte sau Crăciun, important a fost gestul acestor tineri elevi cu suflet mare, care au dăruit pe scenă, tot ce au avut mai bun, pentru a lăsa o impresie de neuitat.
Cei prezenţi la spectacol au putut urmări un concert de cântece Pascale susţinut de către grupul Aprentis al Colegiului „David Prodan”, şi-au încântat privirile cu mini-spectacolul de dans modern, au ascultat poezii şi muzică de calitate.
Cei care au încântat şi au impresionat în mod special participanţii au fost oaspeţii, prin soliştii vocali şi instrumentali ai Liceului de Muzică şi Arte Plasice din Alba Iulia, aplaudaţi la scena dechisă de spectatorii prezenţi. Elevii din clasa d-nei profesoare Teodora Zărnescu au demonstrat şi de această dată valoarea de excepţie a unei instituţii în domeniu, relevată prin interpretare şi talent de soliştii vocali: Alina Maer, Andrei Lazăr, Maria Lazăr, Andreea Constantin, Michael Cetean-(Olimpic al Naţionalei de Muzică)
La aceleaşi standarde de valoare s-au situat şi instrumentiştii liceului albaiulian: Ciprian Vârciu, Ovidiu Ţăran, Cătălin Petric, Iulian Ţuţ, Flavius Ignat, aproape toţi recompensaţi cu premii la Olimpiada Naţională de Muzică.
Felicitări tuturor, fie ei interpreţi sau organizatori pentru gestul lor de a aduce un zâmbet de bucurie pe buzele celor mai nevoiaşi semeni ai lor, cu prilejul Sfintelor sărbători ale Paştelui.
Din puţinii bani strânşi, cca. 900 lei, elevii liceului cugirean vor face pachete cu alimente pe care le vor oferii unor familii sărace din oraş.
(C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Actualitate3 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului. ”Noaptea de cristal” a rămas în istorie drept debutul simbolic al Holocaustului