Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – ICIM Arad 86-88 | E criză în toată regula, eșec în ultima secundă, al cincilea la rând!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a ratat și testul ultimei speranțe, suferind al 5-lea eșec consecutiv în Liga Națională de baschet feminin, în Sala Universității „1 Decembrie 1918”, cu ICIM Arad, scor 86-88 (20-11, 18-28, 21-22, 27-27), contracandidata la intrarea în play-off! Antrenorul Manuel Rodriguez a înregistrat înfrângeri pe linie pe prima scenă în 2018 și formația din Cetatea Marii Uniri va aborda a doua parte a sezonului de pe poziția a 8-a.

Cu o unică victorie din 7 meciuri susținute în luna ianuarie, și aceea obținută în prelungiri, în CEWL, cu Olimpia Brașov, antrenorul spaniol pare să fi scăpat lucrurile de sub control. Cu ICIM Arad, partida a fost una oscilantă și un final dramatic, gazdele egalând cu 5 secunde înainte de final, însă au primit coșul decisiv la ultima fază a meciului.

A fost ultimul joc din cadrul fazei întâi a Ligii Naţionale de baschet feminin, sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, cu ICIM Arad, o partidă cu o miză enormă pentru formaţia din Cetatea Marii Uniri.

Cu cuțitul la os, CSU Alba Iulia a început în trombă întâlnirea, cu un „run” de 7-0, controlând autoritar primul parțial, la finele căruia s-a consemnat cea mai mare diferență pe tabelă 20-11. Tot în acest interval, am asistat la un moment inedit, arbitrul  Andrada Monika Csender întrerupând jocul pentru „poluare fonică” cu… vuvuzele, instrument utilizat de un fan arădean.

Total opusă a fost însă prestația trupei lui Manuel Rodriguez în al doilea sfert, apărând sincopele. Firesc a apărut egalitatea, 26-26 și ICIM Arad a preluat inițiativa, răsturnând scorul, astfel că la pauza mare se afla în avantaj minim 39-38! Echilibrul s-a păstrat până la final, dramatismul s-a menținut, CSU a încercat minunea, dar a capotat la liman

Sfertul trei a început cu un „run” de 8 puncte a studentelor, ce s-au distanțat la 46-39, însă a venit replica „galben-albastrelor” cu un „run” de 9-0, vizitaaorele revenind la conducere. Apoi ambele formații s-a aflat pe rând la timonă, iar la pauză scorul erea strâns 59-61.

Ultimul sfert a fost unul incendiar, cu ICIM începând mai bine și distanțându-se la 77-66. Diferența s-s strâns, iar Morissette a marcat 5 puncte la rând și a reușit egalarea când mai erau 14 secunde (84-84). Hadzovic (fosta echipieră a CSU) a transformat două „libere”, January a restabilit egalitatea când mai erau 5,1 secunde, însă după un time-out, Poole a reușit coșul victoriei! Formaţia albaiuliană este în criză, sub presiune, iar acest rezultat negativ aduce şi mai multă tensiune în tabăra grupării ardelene,.

Au marcat:Tyshara Fleming – 26 de puncte, Jessica January – 25, Ashley Morrissette – 9, Alina Crăciun – 8, Lejla Omerbasic – 6, Ana Radovici – 6,  Marta Fodor – 4, Andreea Fleșer – două; Cristiana Cutaș, Diana Ignat, Tania Agache, Alexandra Bobar. Antrenor Manuel Rodriguez.

[nggallery id=5161]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea