FOTO: CSU Alba Iulia – ICIM Arad 86-88 | E criză în toată regula, eșec în ultima secundă, al cincilea la rând!!!

CSU Alba Iulia a ratat și testul ultimei speranțe, suferind al 5-lea eșec consecutiv în Liga Națională de baschet feminin, în Sala Universității “1 Decembrie 1918”, cu ICIM Arad, scor 86-88 (20-11, 18-28, 21-22, 27-27), contracandidata la intrarea în play-off! Antrenorul Manuel Rodriguez a înregistrat înfrângeri pe linie pe prima scenă în 2018 și formația din Cetatea Marii Uniri va aborda a doua parte a sezonului de pe poziția a 8-a.

Cu o unică victorie din 7 meciuri susținute în luna ianuarie, și aceea obținută în prelungiri, în CEWL, cu Olimpia Brașov, antrenorul spaniol pare să fi scăpat lucrurile de sub control. Cu ICIM Arad, partida a fost una oscilantă și un final dramatic, gazdele egalând cu 5 secunde înainte de final, însă au primit coșul decisiv la ultima fază a meciului.

A fost ultimul joc din cadrul fazei întâi a Ligii Naţionale de baschet feminin, sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, cu ICIM Arad, o partidă cu o miză enormă pentru formaţia din Cetatea Marii Uniri.

Cu cuțitul la os, CSU Alba Iulia a început în trombă întâlnirea, cu un “run” de 7-0, controlând autoritar primul parțial, la finele căruia s-a consemnat cea mai mare diferență pe tabelă 20-11. Tot în acest interval, am asistat la un moment inedit, arbitrul  Andrada Monika Csender întrerupând jocul pentru “poluare fonică” cu… vuvuzele, instrument utilizat de un fan arădean.

Total opusă a fost însă prestația trupei lui Manuel Rodriguez în al doilea sfert, apărând sincopele. Firesc a apărut egalitatea, 26-26 și ICIM Arad a preluat inițiativa, răsturnând scorul, astfel că la pauza mare se afla în avantaj minim 39-38! Echilibrul s-a păstrat până la final, dramatismul s-a menținut, CSU a încercat minunea, dar a capotat la liman

Sfertul trei a început cu un “run” de 8 puncte a studentelor, ce s-au distanțat la 46-39, însă a venit replica “galben-albastrelor” cu un “run” de 9-0, vizitaaorele revenind la conducere. Apoi ambele formații s-a aflat pe rând la timonă, iar la pauză scorul erea strâns 59-61.

Ultimul sfert a fost unul incendiar, cu ICIM începând mai bine și distanțându-se la 77-66. Diferența s-s strâns, iar Morissette a marcat 5 puncte la rând și a reușit egalarea când mai erau 14 secunde (84-84). Hadzovic (fosta echipieră a CSU) a transformat două “libere”, January a restabilit egalitatea când mai erau 5,1 secunde, însă după un time-out, Poole a reușit coșul victoriei! Formaţia albaiuliană este în criză, sub presiune, iar acest rezultat negativ aduce şi mai multă tensiune în tabăra grupării ardelene,.

Au marcat:Tyshara Fleming – 26 de puncte, Jessica January – 25, Ashley Morrissette – 9, Alina Crăciun – 8, Lejla Omerbasic – 6, Ana Radovici – 6,  Marta Fodor – 4, Andreea Fleșer – două; Cristiana Cutaș, Diana Ignat, Tania Agache, Alexandra Bobar. Antrenor Manuel Rodriguez.

Dan HENEGAR

5 Comentarii

Dorel 28 ianuarie 2018 at 11:09

Chiar era nevoie de un antrenor strainn pentru a realiza aceasta “performanta notabila”? Experimentatul manager Duma ne poate spune ceva? Este distanta lunga de la carat mingi si apa la manager……..

Dan Draghici 28 ianuarie 2018 at 14:38

Dorel tu continua sa învârti degetul in nas sa găsești de mâncare și lasă tu comentariile legate de antrenor. Sau ești prieten cu marele antrenor marcu ??

Dan Draghici 28 ianuarie 2018 at 14:52

P.S. Cu actuala conducere doreleeee echipa asta a avut cele mai bune rezultate din istorie așa ca înapoi la căutat comori in nas .

Dorel 28 ianuarie 2018 at 18:27

Esti tare ca fularul prietene.Nu am nici o treaba cu Marcu, dar apropo de performantele echipei de baschet mai da in carti,ca esti pe aratura rau.

CSU fan 28 ianuarie 2018 at 20:42

Dorele tu dacă ești prost de mic când ești mare Numa te joci . Are dreptate Draghici . Înapoi la căutat comori in nas.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...