Rămâi conectat

Sport

FOTO, CSM Școlar Reșița – AFC Unirea 1924 Alba Iulia 2-1 (1-0) | Prima înfrângere externă a „alb-negrilor”, una cu scandal!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

csm-scolar-resita-afc-unirea-alba-iulia-22CSM Școlar Reșița a învins AFC Unirea 1924 Alba Iulia, cu scorul de 2-1 (1-0), „alb-negrii” suferind prima înfrângere externă în eșalonul terț din acest sezon, una cu scandal, pusă pe seama arbitrajului.

*Mihai Dăscălescu: „Prima înfrângere externă, cauzată de asistent”

Prima înfrângere externă a survenit în urma unei erori mari de arbitraj. Dacă cei de la Reșița nu au reușit să înscrie, a făcut-o arbitrul asistent, la o fază la care Joldeș a degajat mingea din fața liniei porții. Nu mă așteptam ca soarta unui asemenea meci să fie decisă de o asemenea hotărâre”, a spus revoltat Mihai Dăscălescu. AFC Unirea 1924 Alba Iulia a terminat în teren cu 6 juniori (Căt. Suciu, Scrob, Goguța, B. Ștef, Cuștiuliță și An. David), jucând în multe momente de la egal la egal cu o echipă care dorește promovarea.

Arbitrul asistent cu pricina este Alexandru Filip (Timișoara)

A doua reușită a Reșiței a fost una incriminată de oaspeți, balonul respins de Joldeș, din fața porții la șutul lui Beloescu, din aer, fiind considerat de arbitrul asistent că a depășit linia porții.

Golurile au fost marcate de Beloescu (13, 72), respectiv S. Culda (47, lob din afara careului)

CSM Reșița a înregistrat a cincea victorie consecutivă și a împlinit dorința fanilor de a ajunge pe locul al doilea în clasament. Doar un succes cu Unirea 1924 Alba Iulia îi putea duce pe rosso-neri acolo, iar acesta a venit în repriza secundă, după ce oaspeții le-au dat mari emoții gazdelor.

În Valea Domanului, adversarii nu câștigă, par a-și spune elevii lui Leontin Doană. Și aceștia s-au pus pe treabă, continuând seria rezultatelor pozitive. Rosso-nerii s-au impus cu 2-1 în meciul din etapa a 10-a a Ligii a III-a de fotbal, Seria a IV-a, dar nu înainte de a trece prin mari emoții.

Sub privirile unei galerii micuțe, dar inimoase, care și-a susținut favoriții pe toată durata partidei, CSM Reșița a deschis scorul în minutul 13, prin George Beloescu. Aflat la un metru de poarta oaspeților, atacantul rosso-nerilor a fructificat pasa venită de la Flavius Costescu și era deja 1-0 pentru o echipă care vrea mai mult decât eșalonul al treilea.

Cu acest scor s-a intrat la vestiare, însă imediat după reluarea jocului oaspeții au dat lovitura, pe fondul unor greșeli în defensiva gazdelor, mingea a ajuns la Culda, care de la marginea careului de 16 metri a trimis un lob peste Zimmermann ieșit mult dintre buturi. Au fost momente în care rosso-nerii chiar au fost puși în dificultate, însă după multe eforturi a venit și golul al doilea, în minutul 73, reușit de același George Beloescu, un gol contestat vehement de oaspeți, care au considerat că mingea nu a depășit linia porții. Centralul a mers pe mâna asistentului Alexandru Filip și golul a fost validat. Era 2-1 și tuturor le-a mai venit inima la loc.

S-a încheiat 2-1, în uralele fanilor, care și-au aplaudat eroii din teren, ajunși din nou pe podium, dar cu o treaptă mai sus decât etapa precedentă. CSM Reșița are 21 de puncte și este la trei puncte în spatele liderului Național Sebiș.

„Mă bucur foarte mult că am câștigat, am obținut încă trei puncte și m-am așteptat la un meci dificil. Alba Iulia nu a pierdut până acum în deplasare, noi le-am provocat prima înfrângere și de aceea vreau să-mi felicit jucătorii pentru atitudine și pentru joc. Le-am tot spus până acum că dacă muncesc mult și se dăruiesc, o să ajungem cât mai sus. Ca dovadă a muncii lor, am urcat acum pe locul al doilea. Echipa oaspete nu a avut nicio ocazie majoră, am primit golul după o greșeală a fundașilor centrali, iar plusul nostru este echipa. Consider că suntem o echipă unită și cred că am dovedit pe teren acest lucru. Pentru noi urmează partida cu Becicherecu Mic, un meci greu ca și toate celelalte. Ne dorim să mergem pe aceeași linie și să obținem din nou toate cele trei puncte. După această victorie am trecut pe locul doi în campionat și sperăm să ne continuăm forma bună. Ne lipsesc în continuare câțiva jucători, Robert Covăsală s-a operat și va lipsi șase luni, George Ponoran se va opera și trei luni nu va putea juca, iar Bogdan Szijj trebuie să facă repaus total 21 de zile. Cred că pentru acești jucători, turul de campionat s-a încheiat”, a spus antrenorul Leontin Doană.

*Radu Andone: „N-am mai întâlnit un asemenea arbitraj, golul secund se datorează arbitrului asistent”

„N-am mai întâlnit un asemenea arbitraj. Golul secund i se datorează arbitrului asistent!. Am pierdut primul meci în deplasare, pe o gravă eroare de arbitraj. Am făcut o primă repriză mai modestă, dar cu o mare ratare a lui Sulea. A fost acea fază discutabilă și astfel am pierdut, într-un moment în care gazdele presau, dar fără un grad sporit de periculozitate. Până acum nu ne-am plâns de arbitraj, dar acum am fost surprins neplăcut„, a declarat Radu Andone. Pentru etapa viitoare vor lipsi Mardare și Ad. Matei – suspendați, Joldeș și M. Oprea – accidentați. În lipsa lui Selagea, banderola de căpitan a revenit lui M. Oprea, care în momentul accidentării a cedat-o portarului Cătălin Suciu.

Echipe: CSM Reșița: Zimmermann – Săndescu, Banac, Doda, Liuba – Costescu (min. 88, A. Ciucur), Bloju, Breșneni, Muselin – Costachi (min. 50, Negrei), Beloescu (min. 85, Țoțu). Antrenor: Leontin Doană.

AFC Unirea: Căt. Suciu – Ioani, Mardare, M. Oprea (39,  Scrob), Matei, Goguța, F. Morar (63, Joldeș; 73, Cuștiulița), Schiau, B. Ștef, S. Culda, Sulea (73, An. David); rezerve Lupea, G. Stan, R. Cordoș. Antrenor Radu Andone.

Sursa text-foto: Expres de Banat

[nggallery id=2931]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea