Rămâi conectat

Sport

FOTO: CS Ineu – Performanța Ighiu 0-4 (0-3) | Himcinschi invincibil în deplasare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În runda a 5-a a eşalonului terţ, PeCS Ineu - Performanta Ighiu 28rformanţa Ighiu a câștigat în deplasare cu „lanterna roşie” CS Ineu, scor 4-0 (3-0).

*Cea mai categorică victorie în Liga a 3-a!

Invincibili în deplasare, ighienii au punctat prin R. David (13, 84 – penalty), Ov. Turuș (16, o fază în care un arădean a mai atins balonul), S. Turuș (19).

*Himcinschi: „O victorie ce dovedește că avem potențial”

Fericit la culme s-a dovedit Adorian Himcinschi după acest succes extern categoric. „Am reușit o victorie pe ccare o așteptam, însă trebuie să rămânem echilibrați, să câștigăm acasă cu Cetate Deva, pentru a ajunge în preajma locurilor fruntașe. Romică David și-a făcut treaba de atacant, și-a etalat calitățile. Mă așteptam să învingem, însă nu atât de concludent. Am dovedit că avem potențial și pe măsură ce trec etapele echipa devine mai puternică„, a menționat antrenorul Performanței. „Comparativ cu Motru, ne-am prezentat în creștere. Suntem foarte bucuroși  că am învins afară, dar așteptăm și o victorie pe teren propriu”, a spus președintele Gheorghe Dănilă.

*Romică David: „Dedic dubla celor care nu au crezut în mine”

La prima dublă din carieră în eșalonul terț, Romică David a spart și „blestemul” ratărilor din puncctul cu var pentru Performanța, după penalty-urile irosite de Bălaș și S. Turuș. „Puteam să realizez o triplă, dar am mai irosit câteva ocazii. Mă simt bine în Arad, dovadă și golurile de la Pecica, din barajul de promovare, dar și cele de la Ineu. Dedic golurile tuturor celor care nu au crezut în mine„, a explicat Romică David. Acesta a devenit golggheterul ighienilor, cu 4 reușite și s-a restabilit în proporție covârșitoare după durerile la coaste ce l-au chinuit în precedentele două etape.

Pentru informații mai multe despre joc, cu ajutorul colegilor de la Sportarad.ro, pe link-ul ce urmează: http://sportarad.ro/de-la-ora-17-cs-ineu-performana-ighiu-pe-sportarad-ro/

 

CS Ineu : Bujor – Zdrențan, Wild, Tudoroiu – Ciocan, Bier, Tomuț, Stănaia, Hulbăr – Huțanu, Filimon. Rezerve : Subaș – Ciobanu, Popovici, Clej, Mașniță, Kocsis, Cioboată. Antrenor: Cristian Sculici

Performanța Ighiu: R. Bodea – Rodean, Ov. Turuș, Potopea, Giurgiu – R. Moga, Negură, Buda,  Bărculeț – S. Turuș, David. Pe bancă: Baba – Oniche, Fetița, Cornea, Balaș, Morar, Toma. Antrenor: Adorian Himcinschi

Arbitri: Horia Mureșan – Alexandru Filip, Patricia Samsudean (toți din Timișoara). Observatori FRF: Cornel Pantea (Oradea), Ion Lupșa (Caransebeș)

A început partida de la Ineu, gazdele au trecut la un sistem de joc: 3-5-2 utilizat în premieră în acest sezon. La Ighiu, cuplul de atacanți S. Turuș – David s-a refăcut, după ce etapa trecută ultimul a început meciul pe bancă. Ineul joacă în albastru, Ighiul în galben-negru.

O centrarea periculoasă în careu, a fost respinsă excelent de Bodea. Elevii lui Himcinschi încearcă să împiedice construcția gazdelor printr-un pressing ridicat.

Pe o contră, mingea a ajuns colțul lung la David, care a ratat execuția.

Din minutul 13, Ighiul conduce cu 1-0 la Ineu. O centrare plouată în careu a lui Moga ajunge la David, care preia în 8 metri și înscrie.

Din minutul 16 e 0-2. Ovidiu Turuș înscrie cu capul după un corner de pe stânga.

Showul oaspeților continuă și în minutul 19 s-a făcut 0-3. David i-a pasat printre lui Silviu Turuș, care trimite pe lângă Bujor, care se culcase la pământ.

Ciocan a văzut primul „galben” al meciului. Lovitura liberă a Ighiului de la 20 de metri a rămas fără rezultat.

Huțanu a văzut cartonașul galben. S. Turuș a centrat din lovitura liberă rezultată, un corner mai scurt, Bărculeț a trimis puternic cu capul, iar Bujor a respins atent, iar apoi Wild a eliberat pericolul.

Ineul iese la joc, dar o pasă în adâncime a lui e reținută de Bodea din fața lui Huțanu.

După 29 de minute, Silviu Turuș părăsește accidentat terenul și intră Fetița.

Tomuț a tras de șa 25 de metri peste poartă. După o jumătate de oră de joc, Cristi Sculici a făcut prima schimbare: Kocsis, în locul lui Tudoroiu. Ineul a revenit la 4-4-2. Bier e și el avertizat pentru un fault asupra lui Fetița.

În minutul 39, Stănaia a bătut un corner de pe dreapta, Wild a apărut la colțul scurt și a trimis cu capul peste poartă.

Buda a fost avertizat pentru proteste/.

În minutul 43, Negură a tras bine de la 25 de metri, mingea a sărit în fața lui Bujor, care – totuși – a reușit să respingă cu vârfurile degetelor în corner.

 

Runda următoare, ighienii întâlnesc în „Cetate” pe nou-promovata Cetate Deva.

Foto: sportarad.ro

[nggallery id=1039]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea