Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Creațiile micilor patrioți! Activitățile făcute de preșcolarii județului Alba în mediul online, de Ziua Națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, sărbătoarea națională care marchează Marea Unire de la Alba Iulia, copiii de la grădinițele din județul Alba, ajutați de alți colegi din toate colțurile țării, au asistat, împreună cu educatorii lor, la o serie de activități tematice, menite să îi învețe importanța acestui eveniment și mândria de a fi român.

,,Ziua de 1 Decembrie este una plină de încărcătură istorică pentru români, dar și o zi care poate insufla patriotismul în sufletul unui copil.

„România văzută prin ochi de copil ” eveniment organizat de Grădinița cu program prelungit nr.9 din Alba Iulia, un eveniment de Sărbătoare, o EXPOZIȚIE ONLINE cu lucrările preșcolarilor si școlarilor mici, un DAR pentru ROMÂNIA!
            EXPOZIȚIE ONLINE
1 Decembrie, Ziua Națională a României prin ochi de copil
                    
În cinstea acestei sărbători au fost desfășurate activități întreaga săptămână. Preșcolarii au realizat lucrări: desene, colaje prin care i-au spus României ”La mulţi ani!”.
LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!
LA MULȚI ANI, ROMÂNI!
     
În acest an, sărbătoarea o simțim mai mult în suflet, o regăsim în picturile, desenele copilașilor.
Explicându-le câteva lucruri şi tradiţii care ne sunt specifice, îi ajutâm pe copilașii  să îşi dea seama de ce ne diferenţiem de alte popoare şi ţări pe care ei le vizitează când merg în vacantă! Trebuie să le conturăm în minte o entitate numită România unde ei locuiesc. Acest lucru se poate face prin explicarea valorilor specifice ţării noastre.

Este ocazia potrivită să le vorbim despre imn, drapel, costume populare și alte simboluri nationale. Poate că nu au vârsta să îl reţină, dar sunt  destul de mari pentru a le  putea identifica în cazul în care îl mai văd/aud şi cu alte ocazii.
La EVENIMENT – EXPOZIȚIE ONLINE-au participat preșcolarii de la gradinița organizatoare: Gradinita cu program prelungit nr.9, Alba Iulia;
Gradinița cu program prelungit nr.8 din Alba Iulia
Gradinița cu program normal Pîclișa;
Grădinita cu program normal Vinerea (Cugir);
Gradinita nr. 11 din Brăila;
Gradinita din Bihor;
Gradinita cu program normal nr.2 din Ocna Mureș;
Prescolarii de la Bistra, Cluj; Alexandria; Subcetste( Harghita);
Grădinița cu program prelungit nr.11 din Alba Iulia;
Școlarii clasei a III-a de la Liceul Teoretic Petru Maior, Ocna Mureș;
Școala gimnazială „Ion Agărbiceanu”, Alba Iulia;
Preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit „Dumbrava Minunata”.
Felicitări tuturor și mulțumiri micilor „autori”,  părinților și cadrelor didactice, care au contribuit la aceasta EXPOZITIE!
LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!
LA MULȚI ANI,  TUTUROR ROMÂNILOR!”, a fost mesajul organizatorilor acestui eveniment, mândrii de creațiile copiiilor pe care i-au îndrumat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea