Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO ”Crăciunul Copiilor” a debutat, duminică, la Cugir. Sute de persoane la aprinderea iluminatului festiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sute cugireni s-au adunat duminică seara, începând cu ora 17,00,  în central orașului Cugir (zona ,,Complex’’) ca să asiste la aprinderea Bradului de Crăciun, situat în faţa Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului’’ și pentru a participa la debutul concertelor de colinde programate a se desfășura la fiecare sfârşit de săptămână până pe data de 21 decembrie.

Craciun Cugir38Pe scena amenajată în apropierea falnicului brad,  a evoluat grupul ,,Mlădiţe Cugirene,, (coordinator prf. Ionela Popa) cu un repertoriu variat, de colinde și cântece specifice sărbătorilor de Crăciun, după care, împreună cu primarul Adrian Teban și viceprimarul Horia Roche au urcat pe scenă un grup de elevi care s-au remarcat la concursurile școlare. Aceştia au numărat în cor cu participanţii la eveniment, secundele rămase  până la aprindereea miilor de luminiţe colorate ale instalaţiilor ce împodobesc  Bradul de Crăciun, dar și ceilalţi arbori ornamentali din apropiere . Primarul orașului le-a urat tuturor cugirenilor,  în numele său, al Consiliului local și al primăriei, ,,Sărbători fericite și un An Nou plin de bucurii,,, precumși un călduros  ,,La mulţi ani,,  celor care își sărbătoresc numele  de Nicolae. O noutate a aranjamentului din acest an îl reprezintă două tuneluri formate din arcade luminoase, care dau un plus de culoare decorului ce va strălucii pe timpul sărbătorilor de iarnă. În continuare, a evoluat Grupul Folk al Colegiului Naţional ,,David Prodan,, condus de profesorul Călin Furdui și solistul Vasile Palfi, care au  interpretat frumoase colinde tradiţionale de Crăciun. La finalul spectacolului au urcat pe scenă și au interpretat împreună cântece specific sărbătorilor de iarnă, artiști și grupuri vocale din oraș. Prin grija edililor locali a fost organizat ,,Târgul de Crăciun,, în cadrul căruia au fost amenajate 5 căsuţe care vor comercializa produse alimentare tradiţionale, dulciuri și decoraţiuni. Un grup de actori ai Cercului de teatru al Casei de Cultură, îmbrăcaţi în Crăciunie și spiriduși au împărţit dulciuri, copiilor prezenţi la manifestare.

C.P.

[nggallery id=1383]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea