Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Copoii ardelenești din România s-au făcut remarcați la World Dog Show 2013 – Ungaria

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 16-19 mai, la Hungexpo Budapesta, a avut loc World Dog Show 2013, unde, potrivit organizatorilor, peste 18.000 de câini au defilat în ringuri în fața arbitrilor și sub privirile spectatorilor, încercând să cucerească cele mai râvnite titluri. Între aceștia au fost 60 de câini din rasa Copoi Ardelenesc (Erdelyi Kopo), 8 dintre ei provenind din România: 4 din Alba, 2 din Sălaj și 2 din Harghita, proprietarii fiind membrii ai Asociației Chinologice.

O participare atât de numeroasă de Copoi Ardelenești din România la un concurs mondial a putut fi posibilă cu sprijinul Asociației COPARD  din Alba și cu sprijinul Clubului Transylvanian Hound Club din USA.

Scopul delegaților Asociației COPARD din Romania a fost de a vedea și a fi vazuți, de a căpăta experiență din desfășurarea unui concurs de o asemenea anvergură ,scop atins cu prisosință. Însă mai este nevoie de multă  muncă și de o schimbare de optică printre vânători pentru a nu mai trata câinele de vânătoare ca pe o simplă unealtă pe care după ce îți termini treaba cu ea o lași în șură până data viitoare. De asemenea trebuie remarcat că la un asemenea nivel interesele sunt uriașe și de toate felurile iar ca să răzbești într-un asemenea păienjeniș nu este deloc ușor”, a mărturisit Dan Teodor, președintele Asociației COPARD.

Cu toate acestea, Copoii Ardelenești din România s-au clasat la la WDS 2013 Budapest, pe grupe, după cum urmează:

*Locul I la Junior Masculi – Astor – proprietar Dan Teodor Asociația Chinologică Alba/din Războieni-Cetate

*Locul I la grupa Open Masculi și Locul II, Rez. CACIB – Șoimul Aramis – proprietar Savu Claudiu ACH Alba/din Zalău

*Locul II la grupa Intermediară Masculi – Lotru – proprietar Savu Claudiu ACH Alba/din Zalău

*Locul II la grupa Junior Femele – Siculus Armany – proprietar Tokes Lorant ACH Harghita/ din Cristuru Secuiesc

Titlurile de campioni s-au împărțit astfel: titlul de Campion Mondial la Masculi a rămas în țara organizatoare iar titlul de Campioană Mondială la Femele a revenit în Ardeal, prin cățeaua – Siculus Alma, proprietar Kolumban David/Cristuru Secuiesc. La Campionatele europene din București  2012 rezultatele au stat exact invers, Campionul la masculi a fost din România și Campioana la femele, din Ungaria.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea