Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Continuă protestul la Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale. Angajații, nemulțumiți de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții județene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Continuă protestul la Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale. Angajații, nemulțumiți de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții județene

Angajații Serviciului Județean al Arhivelor Naționale au ieșit și luni, 20 mai 2024, în fața instituțiilor în care lucrează în semn de protest față de nivelul salarial în comparație cu al altor instituții publice.

Aceștia au întrerupt programul de lucru cu publicul timp de o oră, între orele 14.00-15.00. Oamenii spun că protestele vor continua până la emiterea unei OUG separate pentru categoriile salariale uitate în decembrie sau aprobarea Plx 67/2024 de Camera Deputaților.

Citește și: FOTO | Protest spontan la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de o oră. Care sunt nemulțumirile lor

Funcționarii publici din teritoriu ai Arhivelor Naționale, instituție aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, reclama faptul că au fost discriminați prin încadrarea greșită pe Legea 153/2017, au fost uitați la adoptarea OUG 128/2023 (prin această ordonanța s-au reglementat situații asemănătoare existente la alte instituții publice) și au fost refuzați când au solicitat reîncadrarea conform Deciziei Curții Supreme Nr. 80/2023 în care se recunoștea echitatea salarială.

Între orele 14,00 și 15,00, angajații din cadrul Arhivelor Naționale, din mai multe județe ale țării, au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Printre aceștia s-au numărat și arhiviștii vâlceni.

Potrivit acestora, în luna ianuarie 2024, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile deconcentrate din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală, în scopul eliminării discrepanțelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale.

Doar că, în pofida eforturilor depuse încă de la începutul anului și a demersurilor legale inițiate, cerințele pentru o salarizare echitabilă și respectarea drepturilor legitime ale salariaților din serviciile județene Arhivele Naționale nu s-au finalizat printr-un act normativ.

Salariații arată că aceste proteste spontane reprezintă începutul unui calendar de proteste care va culmina cu un miting în data de 23 mai 2024 în fața guvernului la care vor participa angajați din cadrul serviciilor județene ale Arhivelor Naționale alături de angajații Agențiilor pentru Protecția Mediului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat care obliga o minoră să cerșească prin Alba Iulia, condamnat la închisoare cu executare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat care obliga o minoră să cerșească prin Alba Iulia, condamnat la închisoare cu executare Un bărbat care a obligat o minoră, fiica concubinei sale, să practice cerșetoria, recidivist, se va întoarce la închisoare. Marius J., din Alba Iulia, a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pedeapsă la care se va adăuga restul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea