Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Conferinţa Națională ”Profesor Ion D. Lăzărescu” de la Cugir – un eveniment ştiinţific de succes

Ziarul Unirea

Publicat

în

Casa de Cultură din Cugir a găzduit vineri, 8 septembrie, lucrările Conferinţei Naţionale Multidisciplinare ”Profesorul Ion D. Lăzărescu’”, fondatorul şcolii româneşti de teoria așcherii”, manifestare desfășurată sub egida Asociației Generale a Inginerilor din România(AGIR) – sucursala Alba, cu sprijinul Consiliului Județean Alba și a Parcului Industrial Cugir.

Evenimentul, de la poalele Drăganei, aflat la cea de-a V-a ediție, a reunit personalităţi din lumea academică şi universitară românească, cadre inginereşti, reprezentanţi ai mediului de afaceri local, personalităţi politice şi administrative de la nivel judeţean şi local. Au fost prezenți(în premieră), membrii Consiliului Județean Alba în frunte cu președintele Ion Dumitrel, cu ocazia desfășurării a Cugir a ședinței ordinare a Consiliului Județean pe luna septembrie

Salutul de deschidere a manifestării a fost rostit de către viceprimarul Cugirului ing. Călin Furdui, care a apreciat organizarea anuală la Cugir a conferinței, a făcut o prezentare a oraşului în contextul aşezării sale geografice şi a evoluţiei istorice de peste o jumătate de mileniu, precum şi a dezvoltării industriale de mai bine de 200 de ani, a fabricii din Cugir. A luat apoi cuvântul preşedintele AGIR, Alexandru Micaciu, care a vorbit de importanța manifestării de la Cugir și a prezentat invitații la eveniment, cărora le-a dat posibilitatea să se adreseze celor prezenţi în cadrul reuniunii. La Rândul său, Emil Nicolae Muntean, a evidențiat personalitatea lui Ion D. Lăzărescu, un om de mare valoare al tehnicii românești care a avut o contribuție de excepție la dezvoltarea în domeniul teoriei așchierii. N-a uitat însă, să aducă un omagiu artizanului organizării primei ediții în memoria marelui profesor, a unui alt mare technician cugirean și anume dr. ing. Mihai Sudrijan trecut prea devreme la cele veșnice.

O mare parte dintre cei prezenți au primit din partea organizatorilor ,,DIPLOME DE PARTICIPARE” și volumul de carte ,,Inginerie Cugir”, care cuprinde peste 40 de lucrări de specialitate aparținând unor cadre inginerești de specialitate din Cugir și din alte localitați. Participanții au avut prilejul să viziteze Expoziția Muzeală a orașului Cugir situată la parterul Casei de Cultură organizată cu acest prilej de către Asociația Pro Cugir condusă de ing. Aurel Voicu. A urmat o vizită la S.C. TECNOPLAST SRL Cugir, la Centrul Regional de Resurse pentru ocupare și Formare Profesională(situate în parcul Industrial Cugir), iar începând cu ora 15.00, participanţii la conferinţă au luat parte la lucrările pe secţiuni organizate în sălile special amenajate la Colegiul Tehnic ”I. D. Lăzărescu” Cugir.

La eveniment au mai luat parte: prof. univ. dr. emerit. George Arghir, Universitatea Tehnică Cluj – Napoca, Dr. ing. Acad. Ioan Ilca – Facultatea Politehnica Timișoara, Conf. dr. ing Sorin Deaconu – Facultatea de inginerie Hunedoara și Mihaela Ciortea lect. univ. dr. ing. Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=4528]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea