Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO. Condiții de schi foarte bune la Arieșeni și Șureanu. Turiștii se bucură de primul weekend din acest sezon

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sezonul de schi s-a deschis în acest weekend la Arieșeni și Șureanu, în județul Alba, iar condițiile sunt foarte bune, după ce în acest sfârșit de săptămână a nins suficient de mult.

arieseni-si-sureanu-schi08Stratul de zăpadă este foarte bun pentru schi în Munții Șureanu, pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu, situate la 2.000 de metri altitudine, cât și în Munții Apuseni, în stațiunea montană Arieșeni, situată la 1.400 de metri altitudine.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sosirea rapidă a iernii a făcut ca pârtiile de la Șureanu să fie complet acoperite de zăpadă, la final de noiembrie, și astfel în acest an a avut loc cea mai timpurie deschidere de sezon de până acum.

La Șureanu se află opt pârtii, cu o lungime totală de 11 kilometri, însă nu toate au fost deschise în acest în început de iarnă, iar instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale. Zonele off-piste nu sunt încă recomandate.

Distanța până la pârtiile de la Șureanu poate fi parcursă în aproximativ două ore, pe ruta Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C) – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704).

Starea drumului dintre lacul Oașa și Domeniul Schiabil Șureanu, în lungime de 18 kilometri, este bună, însă pe alocuri există porțiuni de gheață și gropi, iar reprezentanții Consiliului Județean Alba recomandă montarea lanțurilor la lacul Oașa.

Și în stațiunea montană Arieșeni sunt condiții foarte bune de schiat, având în vedere ninsorile și răcirea vremii din ultimele zile. Aici se află două pârtii, cu o lungime totală de doi kilometri, dotate cu două teleschiuri. Totodată, există tunuri de zăpadă și instalații nocturnă, cât și o pârtie special amenajată pentru cei care vor să se bucure de sanie. Zonele de off-piste nu sunt încă accesibile.

La baza pârtiei se află restaurante, iar în apropiere sunt mai multe unități de cazare.

Distanța până la pârtiile de la Arieșeni poate fi parcursă în două ore și 30 de minute pe ruta Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75).

Atât la Arieșeni, cât și la Șureanu, există monitori de schi și snowboarding, centre de închirieri și asistență Salvamont.

[nggallery id=3112]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea