Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: „Comunicare NU violenţă!”. Elevii de la Colegiul Economic din Alba Iulia au primit sfaturi de la polițiști despre cum să evite situațiile de conflict

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În contextul  Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoli, 30 ianuarie, IPJ Alba a continuat activitățile din cadrul proiectului derulat în parteneriat cu Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, intitulat  „Comunicare NU violenţă!”

„A lupta contra violenței școlare înseamnă a ameliora calitatea relațiilor și a comunicării între toate persoanele angrenate în actul educațional.” Dardel Jaouadi 

Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ constituie o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care realizează şi implementează, în permanență, proiecte şi campanii cu tematică antiviolenţă, adresate elevilor din judeţul Alba.

Reducerea numărului de acte violente în școală dar și în afara ei, precum și conștientizarea impactului fizic și psihic negativ pe care îl are violența, sub orice formă, în viața de zi cu zi a tinerilor în formare este scopul proiectului inițiat în luna noiembrie 2017 de Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

În data de 30 ianuarie 2018, atunci când, atât la nivel național dar și internațional se sărbătorește Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi în mijlocul elevilor din clasele  IX – XII, oferindu-le informaţii despre formele violenţei şi sfaturi despre cum să evite situaţiile de conflict.

Elevii au fost îndemnaţi să adopte un comportament nonviolent, atât la şcoală cât şi în afara acesteia, să nu intre în anturaje periculoase sau în contact cu persoane conflictuale, predispuse la săvârșirea de infracţiuni. Aceştia au avut ocazia să vizioneze şi filme educative realizate, într-un alt proiect antiviolență, de colegii lor de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, în care sunt exemplificate diverse situaţii de conflict şi consecinţele neadoptării unui comportament preventiv.

Reamintim că, în perioada 23 noiembrie 2017- 25 martie 2018, IPJ Alba desfăşoară, împreună cu Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, proiectul educativ „Comunicare NU Violenţă”.

Proiectul urmăreşte informarea elevilor şi cadrelor didactice din acest liceu şi conștientizarea impactului fizic şi psihic negativ pe care îl are violenţa fizică şi verbală asupra dezvoltării armonioase a tinerilor.

 [nggallery id=5165]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea